Prvi video objavljen na YouTubeu

Danas kad spomenemo YouTube odmah nam je jasno da se radi o jednom od naj posjećenijih internet servisa u svijetu, te se svrstava odmah iza divova poput Googlea i Facebooka.

Zimo Zimo Duje Vrandečić | 17.04.2011. / 19:38

Prvi video objavljen na YouTubeu

Danas kad spomenemo YouTube odmah nam je jasno da se radi o jednom od najposjećenijih internet servisa u svijetu.

YouTube je osnovan 14. veljače 2005. godine, a prvi video koji je postavljen objavljen je nešto kasnije, točnije 23. travnja u 8:27 iste godine.

Prvi video amaterska je snimka jednog od YouTubeovih osnivača -- Jaweda Karima, pod nazivom Meat The Zoo. Snimka traje svega 19 sekundi, a snimljena je u zoološkom vrtu u San Diegu. Na snimci nije ništa spektakularno i naročito zanimljivo no video je pregledan čak 4,687.522 puta.

Na prvi pogled video nije od neke velike važnosti ali ta obična snimka je započela pravu revoluciju u svijetu video zapisa na internetu.

Nakon samo pet godina od postavljanja prvog videa, YouTube je postao zaista sinonim za video zapise i njihovo dijeljenje putem interneta, a danas korisnici putem njega objavljuju preko milijun videa dnevno.

Danas servis više nije u vlasništvu osnivača jer je Google 2006. godine ponudio 1.6 milijardi dolara, a tom iznosu samo godinu dana nakon što je servis pokrenut, rijetko tko bi mogao odoljeti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti