Prvi VR album na svijetu: Björk i HTC pomiču granice

Virtualan doživljaj video spotova i glazbenih performansi...

Monika Nožić Monika Nožinić | 06.06.2016. / 16:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Islandska umjetnica Björk objavila je prvi glazbeni album-performans u virtualnoj stvarnosti na sustavu Vive i publici ponudila jedinstveni doživljaj u sklopu svoje 18-mjesečne svjetske turneje "Björk Digital". Turneja je započela prošli vikend na "Vivid" festivalu u Sydneyju i nastavit će se u brojnim svjetskim metropolama.

Ovaj ekskluzivan događaj bio je jedna od prvih formi fuzije svjetova virtualne stvarnosti i glazbe ikada, kojom je obožavateljima pružena mogućnost da urone u svijet nevjerojatnih i neobičnih instalacija u virtualnoj stvarnosti.

Otvaranje ekskluzivnog događaja u Sydneyju obilježio je nastup umjetnice Björk u ulozi DJ-a, a gosti su u virtualnom doživljaju osmog studijskog albuma "Vulnicura" uživali putem HTC Vive kaciga.

Björk Digital je VR sadržaj s utkanim doživljajem, prepun predivnih crteža vizualnih kreacija nastalih u suradnji s brojnim slavnim redateljima među kojima su Andrew Huan i Jesse Kanda, Warren Du Preez i Nick Tornton Jones.

Svi digitalni resursi izmiješani su tako da stvaraju specifičnu digitalnu formu čestica koja se neprestano razvija i mijenja uz svjetlo i zvuk koji ispunjavaju prostor oko korisnika. Vive i njegovi VR senzori za praćenje pokreta u prostoriji omogućili su timu profesionalaca da kreira dio performansa koji reagira i ostvaruje duboku vezu s korisnicima.

"S Vive sustavom usredotočeni smo na stvaranje novih i potpuno prožimajućih iskustava za naše korisnike, a partnerstvo s Björk vidimo kao sasvim prirodan spoj", izjavio je Rikard Steiber, viši potpredsjednik VR odjela u kompaniji HTC. "Björk je pionir i inovator u primjeni tehnologije za "uvlačenje" slušatelja u svoju glazbu, a vizualni koncepti kreirani u sklopu Björk Digital albuma jednostavno su fascinantni. Oduševljeni smo suradnjom s Björk i mogućnošću da njenim fanovima ponudimo ovakvo iskustvo."

Više informacija o Vivid festivalu i Björk performansu u Sydneyju možete pronaći ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti