Prvi WordPress meetup ovog četvrtka u Puli

Ovog će se četvrtka, na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli, Preradovićeva 1, s početkom u 18 sati. po prvi puta u Puli održati susret korisnika WordPress sustava za upravljanje sadržajem.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 07.07.2014. / 15:47

Prvi WordPress meetup ovog četvrtka u Puli

Ovog će se četvrtka, na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli, Preradovićeva 1, s početkom u 18 sati. po prvi puta u Puli održati susret korisnika WordPress sustava za upravljanje sadržajem.

Događanje je to na kojem se nalaze stručnjaci, korisnici i početnici, a koji za cilj ima unaprjeđenje znanja i razmjenu iskustava, te okupljanjeWordPressaša iz Istre i regije. Iako je prisustvo besplatno, potrebno se prijaviti što prije, jer je broj mjesta ograničen. Program pogledajte u nastavku.

WordPress Meetup organiziraju Emanuel Blagonić, Lucijan Blagonić i Zoran Ugrina u sklopu prve specijalizirane agencije za WordPress u Hrvatskoj - Tailored Development.

  • 18:00 – Okupljanje, upoznavanje, uvod
  • 18:10 – WordPress teme za početnike

Kako krenuti sa izradom tema za WordPress?

U ovom predavanju ćemo pričati o tome kako WordPress funkcionira, kako krenuti s izradom teme iz pogleda back-end strane, gdje su najčešće greške i problemi prilikom izrade teme, gdje potraziti pomoć kad se naiđe na problem. Pokazati ćemo koji su nam alati i pluginovi važni (neophodni) za kvalitetniju izradu teme i testiranja prilikom razvoja te koje nam mogućnosti WP pruža nakon svladavanja osnova.

Ivan Percan

Student treće godine preddiplomskog studija informatike na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli i WordPress developer u Tailored Developmentu – prvoj hrvatskoj agenciji specijaliziranoj za WordPress. Internetom i WordPressom se bavi posljednjih nekoliko godina, dok je profesionalno u WordPressom gotovo dvije godine kada je krenuo raditi u agenciji Blagonic Brothers. Kao član Tailored4WP tima, fokusiran na izradu WordPress tema i stalnom učenju novih stvari.

  • 18:30 – WP Pluginovi – prednosti i mane

Zasigurno jedan od bitnih razloga popularnosti WordPressa kao CMS-a je broj dostupnih pluginova pomoću kojih korisnici mogu ostvariti praktički sve funkcionalnosti koje zamisle. Samo u službenom plugin repozitoriju ih ima preko 30 tisuća. No, korištenje pluginova, osobito ono pretjerano, ponekad može donijeti više štete nego koristi. Saznajte kojih se pravila treba pridržavati, postoji li idealan broj pluginova koje možete koristiti, koji su alternativni načini za kreiranje funkcionalnosti u WordPressu,kojih se standarda treba pridržavati i sl.

Borko Livić

Web dizajner i WP developer iz Pule. U potrazi za idealnim alatom za svoje glazbene blogove 2007. godine otkriva WordPress , tada u verziji 2.2. Od tada postaje zaljubljenik u WP, radi na kreiranju pluginova i tema,aktivno sudjeluje u WP support forumima, piše blog koji pokriva sve aspekte korištenja najpopularnijeg CMS-a današnjice. Nakon nekoliko godina frilensanja, osniva tvrtku Media X koja se primarno bavi izradom web stranica u WordPressu.

  • 18:50 – Lightweight WordPress

WordPress je najpopularniji CMS danas, ima daleko najviše instalacija od bilo kojeg drugog, prvenstveno namijenjen blogovima, no uz raznorazne pluginove i teme, često se upotrebljava za portale, web shopove ukratko sve. Ali WordPress koliko god jednostavan za održavanje i development, koliko god optimiziran i siguran bio, nije dovoljno niti brz niti siguran, barem ne onoliko koliko može biti. U kratkom predavanju, Zvonimir će nam pokazati kako WordPress učiniti neuništivim, a site ubrzati za nekoliko redova veličine, bez ikakvih cacheing ili sigurnosnih pluginova.

Zvonimir Gembec

CTO u Plus Hostingu, najvećem hosting provideru u regiji. U svakodnevnom radu upravlja oprativom i ergelom od 4 tone servera koji servaju nekoliko tisuća instanci WordPress-a, oženjen, otac dvojice sinova, privatno se bavi gadgetima svih vrsta, skuplja stara računala, vozi bicikl, instruktor je sportskog padobranstva.

  • 19:10 ++ Druženje uz kavu ili pivo
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti