Hoće li na kraju Windows 10 biti točno ono što će korisnici, ali i sam Microsoft, željeti i očekivati, teško je reći, ali ako je suditi prema inicijalnoj verziji za testiranje, stvari su poprilično intrigantne i zanimljive...

Na službenom blogu je jedan od „Microsftovaca“, Joe Belfiore, objavio podatak kako je samo prošlog vikenda na Windows Insider Programu, koji omogućuje preuzimanje i testiranje Windows 10 operativnog sustava, registrirano preko milijun korisnika. Jesu li svi oni odmah instalirali Windows 10 Technical Preview nije poznato, ali je istaknuto kako je 200 tisuća korisnika poslalo Microsoftu povratne informacije o tome kako su percipirali nove Windowse, što im se dopalo, a što baš i nije... A upravo to je i bio cilj Microsofta, koji s Windows 10 želi kreirati operativni sustav u kojem će se vrlo bitno mišljenje imati i sami korisnici. Uostalom, to je poanta priče, da krajnji korisnici budu zadovoljni proizvodom, premda će, naravno, konačnu odluku o tome kako će izgledati i koje će sve funkcije imati Windows 10 imati Microsoft.

Prema izvješćima koja su prenesena na blogu, 64% korisnika koji su preuzeli Windows 10 Technical Preview instalirali su ih na svoja računala, dok je 36% iskoristilo virtualne mašine da bi testirali nove Windowse. U Microsoftu ističu kako su iznimno zadovoljni ovakvim odazivom korisnika na prvu verziju novog operativnog sustava, što zapravo i ne čudi, jer se doista puno, zapravo previše, lamentiralo o „propustima“ (koji to i nisu) u Windows 8 (8.1) operativnom sustavu,s toga je „ekipa“ i te kako znatiželjna što će dobiti s „desetkom“. Iako se službeni početak produkcije Windows 10 operativnog sustava očekuje tek iduće godine, nema sumnje da će do finalne verzije biti puno priče i rasprave o posljednoj generaciji korisnika, što dokazuje i prvi milijun korisnika koji će sigurno rasti iz dana u dan.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju