Putnički zrakoplov prisilno sletio nakon što se zapalila baterija na mobitelu jednog od putnika, svi evakuirani toboganima: "Bilo je kao u stroju za proizvodnju dima"

Putnički zrakoplov kompanije Alaska Airlines morao je prinudno sletjeti u Seattleu na letu za New Orleans zbog incidenta s požarom u putničkoj kabini. Ispostavilo se da je krivac jedan mobitel.

Branimir Vorša | 25.08.2021. / 10:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glasnogovornik zračne luke Seattle Perry Cooper otkrio je kako je za prizemljenje putničkog zrakoplova Alaska Airlinesa odgovoran pametni telefon Samsung Galaxy A21.

Nakon puno kopanja, mogu vam reći da je mobitel izgorio do neprepoznatljivosti. Ipak, tijekom razgovora s jednim od čuvara zračne luke, jedan od putnika prizemljenog zrakoplova otkrio je je da je mobitel u pitanju bio Samsung Galaxy A21, rekao je Cooper za Seattle Times, a prenosi portal The Verge.

Iz Samsunga dosad nisu komentirali incident.

Glasnogovornik Alaska Airlinesa rekao je za The Verge da je posada zrakolova koristila aparate za gašenje požara te vreću za odlaganje baterija kako bi zaustavili sukljanje dima iz mobitela. Putnici zrakoplova evakuirani su u zračnoj luci putem tobogana, jer je putnička kabina bila ispunjena dimom, a dvoje je završilo i u lokalnoj bolnici jer su se nagutali dima.

Jedna korisnica Twittera koja tvrdi da je bila na letu, opisala je putničku kabinu koja je izgledala kao "stroj za proizvodnju dima".

To sam ja s telefonom, s desna. Putnik u pitanju je sjedio dva, tri reda iza mene na suprotnoj strani. Bilo je to poput stroja za proizvodnju dima. Stjuardese su napravile odličan posao i svi su putnici ostali mirni. Vjerujem da je jedan od putnika koji je sjedio blizu možda zadobio lakše ozljede, napisala je korisnica Twittera Maddy Harrison.

Ostaje nejasno postoji li neka česta neispravnost na spomenutom modelu mobitela, no taj model nije jedini kojem se baterija iznenada zapalila, jer se isto događalo na modelima mobitela i drugih proizvođača.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti