Putujete autobusom? Sve što trebate nalazi se u besplatnoj aplikaciji Getbybus

Želite li doći što prije i što jeftinije do neke destinacije u Hrvatskoj i Europi i kako pronaći autobus koji ima klimu, WiFi i utičnicu za struju? Evo kako!

Monika Nožić Monika Nožinić | 01.12.2015. / 12:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatski startup, Getbybus.com pokrenut je početkom 2014. godine kao jedinstven sustav online prodaje međunarodnih i međugradskih autobusnih karata, putem kojeg se prodaju autobusne karte za destinacije u Hrvatskoj i Europi. Pokrenuli su ga splitski dvojac Morten Smalby i Ante Dagelić, jedan od suosnivača Split SHIFT konferencije.

U 2015. godini više od 100 000 zadovoljnih putnika iz preko 150 zemalja ukazalo je svoje povjerenje i kupilo kartu preko sustava koji je preveden na 6 jezika.

Cilj Getbybus aplikacije je povećati broj putnika koji putuju autobusom te im pritom omogućiti što komforniji pristup kako bi putovanje autobusom učinili što jednostavnim i pristupačnijim.

Kvalitetu sustava prepoznali su i autoprijevoznici među kojima su: Croatia Bus, Globtour, Autotrans, Autopoduzeće Imotski, Čazmatrans, Promet Makarska, Samoborček, Autotransport Šibenik, Fils, Clissa, Črnja Tours, Prijevoz Knežević, Salinea, Autoherc, Autobusni prijevoz Varaždin,Blueline, Particula, Presečki grupa, Velebit tours, Slavonija bus, Autoprijevoz Sinj, Autotransport Karlovac, Brioni, Pepeks te mnogi drugi.

Maksimalno prilgođen kupcu

Na stranici getbybus.com pronaći ćete vozni red autobusa sa vremenom polaska i dolaska, cijenom autobusne karte uz jednostavnu Internet kupovinu karticama te dodatne informacije o autobusnom kolodvoru i autobusnom prijevozniku za sve linije u međunarodnom i međugradskom prometu u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i okolnim zemljama EU.

Uz tražilicu, koja je jednostavna za korištenje i brza u prikazu rezultata, izvrsna je pogodnost usporedba cijena i kupnja najbolje autobusne karte prema interesu kupca. Uz sortiranje po cijeni, autobusne linije možete sortirati po polasku i trajanju putovanja. Odabirom autobusne linije prikazat će se ruta kojom autobus vozi te dodatne informacije o klimi, wifi, utičnici za struju, prtljazi, wc-u, zaustavljanju za odmor....

Ako ste kupili kartu, ali ste se predomislili oko datuma i vremena polaska, promjena je besplatna unutar iste cijene.

U cilju što kvalitetnije usluge, uz autobusne linije prikazuju se recenzije autobusnih prijevoznika. Recenziju mogu poslati isključivo putnici koji kupe kartu putem getbybus.com, a nakon ostvarenog prijevoza, kako bi povećali sigurnost da poruke dolaze od samih putnika. Prije objavljivanja na stranici, sve recenzije se provjeravaju kako bi se izbjegle lažne recenzije i neprimjereni komentari.

Pri plaćanju autobusne karte koristi se CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

Da bi kupac potvrdio ispravnost karte, koja je kupljena preko interneta, vozač je mora skenirati ručnim uređajem. Mnogima se može činiti nepotrebnim to što autobusni prijevoznici inzistiraju na ispritanoj karti, no u ovom slučaju to nije do njih, nego do hrvatskog zakona o prijevozu u kojem piše da svi putnici moraju imati isprintanu kartu u autobusu. U bliskoj budućnosti to će se promijeniti tako što će digitalne karte na pametnim telefonima i tabletima biti dovoljan dokaz.

Kako bismo pojednostavnili kupnju karata i provjeru rasporeda vožnje na mobilinim uređajima, napravili smo i mobilnu aplikaciju za Android i iOS.

Ako planirate putovanje autobusom, želite provjeriti najpovoljnijeg prijevoznika, vozne redove i osigurati kartu na vrijeme bez čekanja u redu, autobusnu kartu kupite preko GetByBus.com.

 


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti