Qualcomm predstavio munjevito brz i moćan modem koji će od kraja 2021. godine biti u svim vrhunskim uređajima na tržištu

Qualcom je u utorak predstavio novi modem koji je pravi dokaz superiornosti 5G mreže. Njegove brzine gurnut će 4G uređaje u zaborav.

Branimir Vorša | 10.02.2021. / 13:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Qualcomm ima novi modem, a njegova brzina je nevjerojatna, odnosno može preuzimati podatke s interneta brzinom od 10Gbps. Potkraj 2021. godine, taj će modem biti u svim vrhunskim uređajima koji će izaći na tržište, točnije, mobitelima, računalima, mobilnim hotspotovima, robotima te privatnim 5G mrežama koje koriste kompanije.

Snapdragon X65 5G Modem-RF sustav omogućit će krajnjim korisnicima, osim nevjerojatnih brizna surfanja internetom, manju potrošnju baterije u uređajima koji će u sebi imati taj modem.

Osim toga, novi Qualcommov modem omogućit će bolju pokrivenost mreže, manju latenciju, a i aplikacije će isto tako brže reagirati na upravljanje. Sve to znači i bolju pouzdanost te čistoću video poziva, ali i bolje iskustvo igranja online računalnih igara.

Qualcomm je predstavio i nešto slabiji X62 5G modem-RF sustav koji ima brzinu od 4,4 Gbps i koji je namijenjen manje skupim mobitelima.

Qualcommov X65 modem ima čak osam antena u sebi, za razliku od standardnih četiri. Dok ćete rijetko moći postizati brzine preuzimanja podataka od 10Gbps, brzina koju taj modem omogućuje bit će višestruko veća od onog što su korisnici navikli na 4G mobitelima.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti