Većinu top modela pametnih telefona predstavljenih ove godine pokreće Qualcommov procesor Snapdragon 835 koji, među inim, dolazi s Quick Charge 4.0 tehnologijom brzog punjenja baterije. Prilikom predstavljanja ove tehnologije prošle godine iz Qualcomma su najavili kako će QC 4 omogućiti do dvadeset posto brže i 30 posto učinkovitije punjenje baterije te da će samo pet minuta punjenja biti dovoljno za pet sati rada telefona.

Ova kompanija jučer je predstavila poboljšanu verziju tehnologije za punjenje Quick Charge 4+ koja će donijeti još bolje i učinkovitije rezultate prilikom punjenja baterije, a možemo je očekivati u budućim modelima pametnih telefona koje će pokretati Snapdragon 835. Plus verzija QC 4 omogućit će do 15 posto brže punjenje baterije i 30 posto veću učinkovitost u odnosu na Quick Charge 4.

Quick Charge 4+ dolazi s tri poboljšanja zahvaljujući kojima će se telefoni puniti brže i učinkovitije – dva integrirana čipa za upravljanje energijom koja omogućuju raspodjelu topline (opcija Dual Charge postojala je i prije, no sada je još učinkovitija), zatim "inteligentno termalno balansiranje" koje automatski provodi struju kroz manje ugrijani čip te opcija "napredne sigurnosti", odnosno praćenje temperature kućišta i konektora u isto vrijeme kako bi se izbjeglo pregrijavanje. Također, temperatura prilikom punjena bit će 3 stupnja niža u odnosu na trenutnu Quick Charge tehnologiju.

Prvi uređaj s Quick Charge 4+ jest ZTE-ova Nubia Z17, jedan od hardverski najjačih telefona koji, uz Snapdragon 835 procesor, dolazi s čak 8GB RAM-a, ima 128GB memorije i dvije kamere na stražnjem dijelu kućišta.

Ekipa iz Qualcomma nastavit će s razvojem ove tehnologije te napominju kako se već godinama u svakom istraživanju o mobilnim uređajima koje provode među korisnicima, kao najvažnije opcije koje ljudi žele u novim modelima pametnih telefona uvijek spominju dugo trajanje baterije i što brže vrijeme punjenja. 

Izvor: Qualcomm

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju