R2-D2 prodan za gotovo 3 milijuna dolara

Na aukciji su se mogli kupiti različiti predmeti iz popularnih znanstveno fantastičnih filmova i serija.

Hina/M.Č. | 30.06.2017. / 12:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Slavni robot R2-D2 korišten na snimanju nekoliko filmova iz serije Ratova zvijezda prodan je za gotovo tri milijuna dolara, objavila je u četvrtak američka aukcijska kuća.

Mala cilindrična naprava koja se glasa visokim tonovima, model R2-D2 sastavljen je od dijelova korištenih u originalnoj trilogiji između 1977. i 1983. kao i za dvije epizode "prethodnih" filmova (1999.-2005.), objašnjava u svojem katalogu kuća Profiles in History, sa sjedištem blizu Los Angelesa.

Visok jedva više od metra na kotačićima, R2-D2 prodan je nepoznatom kupcu za 2,76 milijuna dolara (gotovo 18 milijuna kuna)..

Osim malog droida, na aukciji su bili ponuđeni i drugi predmeti iz televizijske serije i filmova koji se bave temom znanstvene fantastike.

Tako je svjetlosni mač Lukea Skywalkera iz prva dva filma prodan za 450 tisuća dolara (2,9 milijuna kuna), a maska Dartha Vadera iz originalnog filma za 96 tisuća dolara (624 tisuće kuna).

Od ostalih stvari moglo se kupiti i brodove iz serija Battlestar Galactica te Buck Rogers, ali i kaciga koju je u filmu "Aliens" nosio sad već pokojni glumac Bill Paxton.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti