Rasprodan u samo tri minute: Svi su ludi za ovim telefonom!

U prodaji se pojavio novi model Xiaomijevog telefona koji je na kineskom tržištu rasprodan u samo tri minute, iako iz ove kompanije nisu htjeli reći koliko je telefona ukupno prodano

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.01.2015. / 15:27

Rasprodan u samo tri minute: Svi su ludi za ovim telefonom!

Prošla godina bila je fantastična za kinesku kompaniju Xiaomi čiji su telefoni u kratko vrijeme postali jedni od popularnijih mobilnih uređaja na svijetu i čiji se karizmatični šef Lei Jun nada da bi u budućnosti mogli zaprijetiti i velikanima mobilnog tržišta poput Samsunga i Applea. Tajna uspjeha ove kompanije su telefoni koji se prodaju po povoljnoj cijeni, a hardverski mogu konkurirati puno skupljim modelima drugih kompanija.

Takav je i njihov posljednje predstavljeni model Mi Note, phablet koji na tržištu konkurira pametnim telefonima poput Appleovog iPhonea 6 Plus – ima ekran dijagonale 5,7 inča Full HD rezolucije, radi na Snapdragon 801 procesoru, ima 3GB RAM-a i 16GB memorije (dostupan je i u verziji sa 64GB memorije) te ima kameru rezolucije 13MP s optičkom stabilizacijom slike i bateriju kapaciteta 3,000 mAh. Dok cijena iPhonea 6 Plus iznosi 749 dolara (riječ je o cijeni telefona bez potpisivanja ugovora s mobilnim operaterima), Xiaomi Mi Note na kineskom tržištu košta oko 370 dolara. Prodaja Mi Notea počela je danas u Kini te je prva zaliha ovih uređaja rasprodana u manje od tri minute, a svi koji namjeravaju kupiti ovaj uređaj moraju sačekati početak veljače kada stižu nove zalihe modela Mi Note. Iako iz ove kompanije nisu objavili informacije o konkretnom broju prodanih telefona (samo su se pohvalili kako je telefon rasprodan), na stranici Gizmo China kažu da je sigurno riječ o velikom broju prodanih uređaja.

Osim modela Mi Note, Xiaomi je nedavno predstavio i mobilnu zvijer Mi Note Pro, smartphone koji ima ekran dijagonale 5,7 inča rezolucije 1,440x2,560 piksela, radi na Snapdragon 810 procesoru, ima 4GB RAM-a te bi se i ovaj model uskoro trebao pojaviti u prodaji, a njegova cijena iznosit će oko 530 dolara. Na krilima ovih, ali i drugih jeftinijih modela, Xiaomi želi ove godine probiti granicu od sto milijuna prodanih pametnih telefona. 

Foto: Xiaomi

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti