Razer priprema novu generaciju telefona za gamere

Nakon Razer Phonea, u drugoj polovici godine možemo očekivati nasljednika ovog telefona, kao i službeno predstavljanje Projecta Linda

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.01.2018. / 17:00

Razer Project Linda
Razer Project Linda (Foto: Razer) (Foto: Razer)

Razer je krajem prošle godine predstavio svoj prvi smartphone koji je namijenjen ponajviše gamerima čiji je glavni adut veliki ekran s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz, a ova je kompanija oduševila i na sajmu potrošačke elektronike CES na kojem su predstavili koncept prijenosnika u koji se, na mjesto dodirne podloge umetne (Razerov) telefon. Novi planovi Razera također su vezani uz smartphone tržište te, ako je vjerovati glasinama koje su objavili na GSM Areni, njihovi inženjeri već rade na nasljedniku prvog pametnog telefona koji bi trebao biti predstavljen u rujnu na IFA sajmu. Trenutno nema nekih detalja oko ovog uređaja, no sigurno je kako možemo očekivati snažniji hardver i bolju grafiku koji bi trebali zadovoljiti (mobilne) gamere. Također, Razerovi inženjeri vjerojatno će ispraviti i neke probleme s prvog modela – na stranici Android Authority kažu kako su razočarani kamerom i baterijom na telefonu pa su to područja na kojima bi kompanija mogla poraditi.

Osim nove generacije gamerskog telefona, glasine kažu kako će na IFA sajmu koji će se održati krajem kolovoza i početkom rujna u Berlinu, osim Razer Phonea 2, ova kompanija i službeno predstaviti laptop (tj. kućište s tipkovnicom i 13,3 inčnim zaslonom koje koristi procesorsku snagu telefona) Project Linda koji bi se u prodaji trebao pojaviti krajem godine. Ovaj koncept prijenosnika kojeg pokreće procesor iz telefona oduševio je tehnološke novinare i neki smatraju kako bi ovakva kombinacija telefona i prijenosnika mogla biti budućnost tržišta jer bi sve svoje podatke uvijek imali na jednom uređaju (telefonu sa snažnim hardverom), a kada je potreban veći ekran, telefon se jednostavno stavi u kućište i njegova se snaga i podaci koriste na ekranu prijenosnika.

Izvor: Android Authority
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti