Razočarani korisnici Applea: Nemojte (još) nadograditi operativni sustav za iPhone

Dio korisnika koji je nadogradio Appleov operativni sustav na najnoviju verziju ima problema s Bluetoothom, WiFijem, virtualnim tipkovnicama…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.09.2019. / 08:13

Novi modeli iPhonea (Foto: AFP)

Nekoliko mjeseci nakon prvog predstavljanja i nakon nekoliko testnih verzija, od četvrtka napokon je dostupna nova verzija operativnog sustava za Appleove telefone. iOS 13 dolazi s nekim zanimljivim novitetima poput sve popularnije "tamne teme", opcija koje poboljšavaju privatnost, novih mogućnosti u Appleovim kartama itd.

Tim Cook i Mac Pro Apple prešao na tamnu stranu: Predstavljeno veliko iznenađenje!

No nažalost onih najnestrpljivijih korisnika koji su već nadogradili postojeći OS i preuzeli iOS 13, nova verzija mobilnog operativnog sustava dolazi i s brojnim bugovima koji otežavaju korištenje telefona. Npr. problem na koji smo mi našli odmah nakon nadogradnje vezan je uz Bluetooth i povezivanje s vanjskim uređajima – na iPhoneu 8 s kojim ranije nije imao nikakvih problema sa spajanjem s vanjskim zvučnicima, automobilom i slično, sada veza pukne nakon nekoliko sekundi.

Probleme s Bluetoothom na Twitteru prijavili su i drugi korisnici Appleovih uređaja koji su nadogradili operativni sustav na posljednju verziju, no to nisu jedini problemi. Dijelu korisnika ni WiFi više ne radi kao što je radio prije nadogradnje, a dio korisnika ima probleme i s virtualnom tipkovnicom. Također, iOS 13 ima i sigurnosni propust putem kojeg bi napadači mogli zaobići zaključani ekran i pristupiti kontaktima korisnika.

Apple je već za 24. rujna najavio novu nadogradnju za iPhone, iOS 13.1 u kojoj će zakrpati taj propust, a vjerojatno riješiti i ostale problemi koji muče korisnike njihovih telefona.

Slika nije dostupna Pazite što pišete: Zbog novog OS-a iPhone šalje poruke krivim kontaktima

Nakon objave novih verzija operativnih sustava, obično se korisnicima savjetuje da pričekaju s nadogradnjom barem nekoliko dana kako bi saznali postoje li neki problemi sa softverom. Ovo nije nepoznata situacija za korisnike Appleovih uređaja jer se često nakon velikih nadogradnji pojavljuju bugovi – ponekad korisnici prijavljuju značajno smanjenje trajanja baterije, prije nekoliko godina imali su problema s Touch ID-jem, mobilnim signalom itd.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti