Pazite što pišete: Zbog novog OS-a iPhone šalje poruke krivim kontaktima

Nova verzija mobilnog operativnog sustava za Appleove uređaje donijela je i velike probleme dijelu korisnika – opcija povezivanja različitih razgovora kontakata u jedan razgovor spojila je chatove različitih osoba.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.10.2018. / 09:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dobro pazite što pišete u porukama koje pišete na iPhoneu preko iMessagea jer postoji mogućnost da će vaša poruka završiti na krivoj adresi, odnosno u inboksu osobe kojoj nije namijenjena. Sve je više pritužbi korisnika na taj problem koji se pojavio nakon što su vlasnici iPhonea i iPada nadogradili operativni sustav iOS na novu verziju (iOS 12) – riječ je o novoj opciji o kojoj o Appleu nisu govorili prilikom predstavljanja te verzije operativnog sustava koja povezuje u jedan razgovor sve chatove osoba koje koriste više telefonskih brojeva ili elektroničkih adresa.

Dakle, umjesto da vam se u iMessageu pojavljuje poseban razgovor za privatni i poslovni broj određene osobe, iOS ih spaja u jedan razgovor, no problem je što su se korisnici potužili da njihov iPhone povezuje razgovore različitih korisnika.

Ovo je iznimno veliki problem jer ovako se poruka namijenjena jednoj osobi šalje i drugoj osobi čiji je broj i dosadašnju konverzaciju sustav povezao u jedan razgovor – dakle, poruka koju napišete jednoj osobi može biti poslana na potpuno drugi broj. Tako bi, u slučaju nekih osjetljivih/privatnih poruka koje želite razmijeniti samo s jednom osobom bez vašeg znanja te poruke mogli poslati na krivu adresu.

U većini slučajeva iOS povezuje poruke članova obitelji koji koriste isti Apple ID jer bi u teoriji svaki korisnik Appleovih uređaja trebao imati svoj Apple ID, no članovi obitelji u nekim slučajevima koriste iste podatke, što se pokazala problematično u ovom slučaju. No dio korisnika požalio se na forumu za podršku Appleovim korisnicima kako je nakon instalacije nove verzije iOS-a njihov telefon u jedan razgovor povezao i razgovore korisnike koji ne dijele isti Apple ID.

Trenutno je teško reći koliko je raširen ovaj problem, no na Mashableu kažu da je zabrinjavajuće što, čini se, ne postoji način za njegovo rješavanje, odnosno za manualno odvajanje osoba iz spojenih razgovora. Appleovi inženjeri trebali bi se što prije baciti na posao jer dio je korisnika ogorčen i više ne znaju kome šalju poruke niti tko njima šalje poruke putem iMessagea, pa su za komunikaciju počeli koristiti druge servise za slanje poruka.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti