Reading Rainbow je dječja edukativna serija iz 80-ih godina koju LeVar Burton, poznato lice iz Zvjezdanih staza, želi transformirati na sve popularne tablete i konzole. 

Projekt je pokrenut 2006. godine, da bi 2012. Reading Rainbow osvanuo kao aplikacija za tablete, no to nije bilo dovoljno Burtonu koji je pokrenuo Kickstarter kampanju kako bi prikupio milijun dolara koje bi uložio u razvoj aplikacija za sve platforme koje će kasnije biti besplatno podijeljene školama. 

Ne samo da je prikupio milijun dolara, već je Reading Rainbow postao najpopularnija kampanja na Kickstarteru gdje je preko 91.000 ljudi doniralo novac za daljnji razvoj. 

Naime, ovo nije kampanja s najviše prikupljenih sredstava, ta čast pripada još uvijek pametnom satu Pebble koji je prikupio preko 10 milijuna dolara od preko 60.000 podupiratelja, no Reading Rainbow nadmašio je prijašnji rekord podupiratelja koji je držala “Veronica Mars” s brojkom od 91.585. 

Da bi stvar bila još zanimljivija, Seth MacFarlane, kreator Family Guya odlučio je uložiti vlastiti novac za sve iznad 4 milijuna, do vrijednosti od milijun dolara, a osim njega Pebble, OUYA, Neil Youngov glazbeni servis Pono i sam projekt Veronica Mars odlučili su donirati sredstva iz svoje kampanje kako bi poduprli Reading Rainbow. 

Burton je istaknuo ako prođe granicu od 5 milijuna dolara da će izradit aplikacije za Android, Xbox, Playstation, Apple TV i Roku, te ih dati besplatno za 7500 razreda. 

Kampanju možete potražiti na službenim Kickstarter stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju