Realan prikaz boja i još više detalja: Kvaliteta fotografija na budućim modelima iPhonea trebala bi biti fantastična

Apple je kupio britansku kompanija koja razvija tehnologiju za poboljšanje prikaza boja na fotografijama tako da na budućim modelima iPhonea možemo očekivati još atraktivnije fotografije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.12.2019. / 08:17

iPhone 11 (Foto: AFP)

Nedavno je na YouTubeu objavljen videozapis u kojem je uspoređena kvaliteta fotografija snimljenih s posljednjom generacijom iPhonea te profesionalnog fotoaparata čija cijena s objektivom iznosi 7500 tisuća dolara. iPhone, naravno, profesionalnim fotografima neće zamijeniti uređaje koje dosad koriste, no kvaliteta fotografija za jedan telefon zaista je na zavidnoj razini. S odličnim fotografskim sposobnostima mogu se pohvaliti i brojni drugi top-modeli pametnih telefona te današnji telefoni imaju po 3-4 stražnje kamere, pri čemu na nekim najnovijim modelima rezolucija glavne kamere već prelazi 100MP.

Što se iPhonea i njegovih fotografskih sposobnosti tiče, u budućnosti možemo očekivati još kvalitetnije fotografije s još boljim prikazom boja, za što bi se trebala pobrinuti tehnologija kompanije koju su nedavno preuzeli. Kako prenose tehnološki mediji, Apple je preuzeo britansku kompaniju Spectral Edge koja razvija tehnologiju koja "izvlači" još više detalja iz snimljenih fotografija.

Usporedba fotografija Pogledajte razliku u kvaliteti fotografija između profesionalnog fotoaparata i novog iPhonea

Spectral Edge kombinira "patentiranu Image Fusion tehnologiju s dubinskim učenjem" i omogućuje snimanje fotografija s još preciznijim i jasnijim prikazom boja. To se postiže snimanjem infracrvenih slika i njihovim spajanjem sa standardnim fotografijama, a kakav bi rezultat takva tehnologija mogla ostvariti i kakve će fotografije omogućiti, možda ćemo vidjeti već sljedećeg rujna, kada Apple predstaviti novu generaciju iPhonea.

Apple je poznat po svojoj tajnovitosti te iz Cookove kompanije nisu potvrdili tu akviziciju, no navodno je preuzimanje gotova stvar. Spectral Edge dosad je prikupio 5 milijuna dolara investicija, a nije poznato koliko je Apple platio za tu kompaniju.

Izvor: Apple Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti