RECENZIJA EON.TV - Televizijski programi nadohvat prsta, kad god i gdje god poželite

Imali smo priliku testirati EON i provjeriti što se sve nudi te koliko je jednostavno (ili komplicirano) aktivirati i koristiti uslugu.

Martina Čizmić | 06.07.2021. / 10:02

Galerija

 Krajem lipnja u Hrvatsku je stigla OTT platforma EON. Radi se o platformi koja korisnicima pruža mogućnost gledanja cijelog niza televizijskih programa, putem interneta, kad god žele i gdje god žele. Uz to, korisnici imaju mogućnost gledanja "unatrag", odnosno pregledavanja sadržaja koji su možda propustili unutar posljednjih sedam dana.

Imali smo priliku testirati EON i provjeriti što se sve nudi te koliko je jednostavno (ili komplicirano) aktivirati i koristiti uslugu.

Prije svega, treba napomenuti kako EON u Hrvatskoj nudi tri različita paketa, koji obuhvaćaju EON Start TV, EON Full TV i EON Premium TV. Cijene se kreću od 49 kuna (za Start) do 169 kuna (za Premium) po paketu. Ono što je svima zajedničko je da ih se može isprobati 30 dana besplatno, te da je uslugu moguće koristiti na pametnom televizoru i do tri različita mobilna uređaja (no samo jedan aktivno). EON se može gledati na mobilnim uređajima i tabletima (uz preuzimanje EON TV aplikacije), računalu (putem internetskog preglednika) i odabranim Smart TV uređajima (popis uređaja koji trenutno podržavaju EON Smart TV aplikaciju možete pronaći ovdje). Ako ne posjedujete pametni televizor (to su oni koji imaju sposobnost povezivanja na internet i preuzimanja aplikacija), tu je EON Smart Box koji svaki televizor pretvara u pametni i koji se na njega spaja HDMI kabelom.

Mi smo isprobali EON Premium, koji stoji 169 kuna mjesečno. Sama registracija, odnosno aktivacija paketa je izuzetno jednostavna. Dovoljno je na stranici EON TV paketi odabrati paket koji vas najviše zanima, kliknuti naruči i potom odabrati način plaćanja. Korisnici Telemacha mogu objediniti račune i sve plaćati na jednom računu, a svima ostalima na raspolaganju je plaćanje putem bankovne kartice.

Nakon odabira, potrebno je ispuniti tražene podatke (ime, prezime, osobne podatke, podatke o bankovnoj kartici odnosno Telemach računu), osmisliti lozinku za pristup i u roku od nekoliko minuta potvrda stiže na upisanu e-mail adresu.

EON tv (Foto: Zimo)

Preostaje samo prijaviti se u EON sustav i početi s gledanjem.

Pripremite kokice i krenite s gledanjem

S obzirom na to da je naš paket imao više od 160 programa na raspolaganju, odabrati nešto za gledanje, bio je prilično izazovan pothvat.

Pregledavanje olakšava podjela na TV programe i radio (da, možete i slušati i radio postaje) te na "Sada na TV-u". Također, u izborniku možete izabrati programe po tematici, napraviti vlastitu listu (s omiljenim programima) ili jednostavno pregledavati programe prema zadanom redoslijedu.

EON tv (Foto: Zimo)

U Video klubu možete pregledavati različite filmove i serije i gledati ih "na zahtjev". Ovisno o tome koju pretplatu odaberete, neki od kataloga mogu i ne moraju biti uključeni u ponudu. Ponuda je zaista šarolika - od domaćih serija, preko crtanih filmova do hollywoodskih uspješnica. Preporučujemo da pregledavate ponudu prema žanru, jer biste se inače mogli uhvatiti kako ste proveli sat ili dva pregledavaju što se sve nudi.

U rubrici "Moji sadržaji" možete pronaći podsjetnike na sadržaje koje ste odabrali, što dobro dođe kad se neka serija ili film pojavljuje na programu jednom tjedno. Naravno, ako ju propustite još uvijek ju možete gledati sljedećih sedam dana. Tu su i omiljeni sadržaji, koji objedinjuju sadržaj koji ste među kanalima ili u Video klubu odabrali i označili kao omiljeni. Nama se ova opcija pokazala kao izvrsno rješenje jer smo na jednom mjestu i bez gubljenja previše vremena mogli pronaći omiljene crtiće, serije i filmove.

Posljednja opcija u glavnom izborniku su "Postavke" u kojima možete saznati sve vezano uz vašu pretplatu, urediti kako će EON izgledati na vašem uređaju, koji će se jezik koristiti, kakva će biti kvaliteta videa (što je posebno važno ako vam je kvaliteta internetske veze upitna), postaviti PIN za pristup sadržaju za odrasle te pronaći podatke za kontaktiranje korisničke podrške.

Izbornici i opcije su jasni i intuitivni te će se bilo tko, tko se u nekom trenutku susreo s platformama za gledanje sadržaja na zahtjev ili kablovskom televizijom, bez problema snaći.

Mi smo isprobali gledanje na pametnom televizoru, mobilnom telefonu i računalu i sve je, nakon što smo preuzeli aplikaciju i aktivirali račun, funkcioniralo bez ikakvih problema. Osobno bismo voljeli da postoji mogućnost gledanja na više uređaja istovremeno, kako bismo izbjegli nesuglasice prilikom odabira programa odnosno sadržaja koji se gleda.

EON tv (Foto: Zimo)

S obzirom na to da smo na testiranju imali paket Premium, imali smo na raspolaganju cjelokupnu ponudu koju EON nudi i moramo priznati da nam je na kraju dana nedostajalo još sati kako bismo pogledali sve što se nudi.

Malo nas je iznenadilo što se nudi katalog sa SciFi sadržajem, no kad smo ga pokušali otvoriti bio je prazan.

EON tv (Foto: Zimo)

Ne znamo radi li se o tome da je trenutno sadržaj nedostupan, greški u sustavu ili će tek postati dostupan.

U svakom slučaju, voljeli bismo to provjeriti i kroz koji tjedan kad usluga bude dulje dostupna.

Također, malo nas je iznenadio nedostatak hrvatskog prijevoda na pojedinim dijelovima sučelja. To ne umanjuje funkcionalnost samog sustava, već više upada u oko.

EON tv (Foto: Zimo)

Jednostavno, pregledno i bogato sadržajem

U konačnici možemo reći da je EON izuzetno jednostavan za korištenje i nakon početnog upoznavanja, čak će se i stariji članovi obitelji bez problema snalaziti i pronalaziti omiljene sadržaje. Najprivlačniji će biti svima onima koji iz bilo kojeg razloga nemaju ili ne žele imati kablovsku televiziju - studentima, podstanarima ili jednostavno onima koji žele gledati omiljeni televizijski program u bilo kojem trenutku, bez obzira na to gdje se nalazili - u tramvaju, na plaži, u vikendici ili sobi dok netko drugi gleda televiziju u dnevnom boravku. Naravno, pod uvjetom da imaju na raspolaganju stabilnu internetsku vezu i uređaj na kojem će gledati program.

Za nove je korisnike prvih 30 dana besplatno pa nemate razloga ne isprobati. Možda, poput nas, ponovno otkrijete ljubav prema televizijskom programu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti