RED Hydrogen One izgleda veliko i impresivno

Hydrogen One trebao bi se pojaviti na tržištu početkom 2018., a svjetlo dana ugledao je prvi prototip.

Martina Čizmić | 06.08.2017. / 12:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kad smo prvi put pisali o RED-ovu pametnom telefonu Hydrogen One, nije bilo previše informacija. Od drugih pametnih telefona izdvajala ga je činjenica da je u potpunosti prilagođen pregledavanju i stvaranju holografskog ili sadržaja proširene stvarnosti (Augmented Reality).

Sad je u javnost dospjela i snimka samog pametnog telefona koji, u najmanju ruku, izgleda impresivno.

Čini se kako će biti veći od iPhonea 7 Plus, što i ne iznenađuje ako znamo da je RED najavio kako će njihov pametni telefon biti pun najnovije tehnologije, posebice kamera.

No, u RED-u su odlučili u telefon uključiti i neke već poznate stvari. Tako tipka za paljenje uređaja služi i kao čitač otisaka prstiju. Za razliku od drugih uređaja, Hydrogen One ima posebnu tipku namijenjenu snimanju videa. Stereozvučnici se nalaze s prednje strane, a dvostruka kamera na stražnjoj. I da, za razliku od iPhonea, Hydrogen One ima priključak za slušalice.

Zanimljivo je i kako jedan od prototipa koji se mogu vidjeti u videu izgleda kao modularna verzija Hydrogen Onea. To znači da bi korisnici koji se odluče kupiti uređaj za trenutnu cijenu od 1200 dolara (oko 7500 kuna) odnosno 1500 (oko 9500 kuna) bez poreza i troškova dostave, s vremenom mogli promijeniti dio uređaja koji više ne radi ili koji žele zamijeniti boljim.

Sve dok RED ne predstavi konkretan uređaj koji u potpunosti funkcionira i više nije u fazi prototipa, nećemo znati što sve točno Hydrogen One može. Uostalom u detaljima o Hydrogen Oneu na stranicama RED-a piše da se dizajn i mogućnosti mogu promijeniti.

Prema nekim informacijama, prvi prototip koji bi funkcionirao u potpunosti trebao bi biti gotov do kraja rujna, a u RED-u procjenjuju kako bi prvi primjerci Hydrogen Onea mogli biti poslani kupcima u prvom kvartalu 2018.
 

Da prototip Hydrogen Onea izgleda impresivno, potvrdili su i Brad Pitt te David Fincher koji su, barem sudeći prema fotografiji koju je objavio šef RED-a Jarred Land, bili impresionirani njegovim radom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti