Rekordno poslovanje Intela

Intel je izvjestio kako je prihod u odnosu na prošlu godinu narastao za 24 posto, odnosno veći je za 8.5 milijardi dolara u odnosu na isto razdoblje lani.

Zimo Zimo Zimo | 14.01.2011. / 11:03

Rekordno poslovanje Intela

Intel je izvjestio kako je prihod u odnosu na prošlu godinu narastao za 24 posto, odnosno veći je za 8.5 milijardi dolara u odnosu na isto razdoblje lani.

Najveći proizvođač procesora Intel danas je izvjestila kako je njezin prihod za čitavu prošlu godinu iznosi 43.6 milijardi dolara, kako je dobit prije oporezivanja 15.9 milijardi, neto dobi 11.7 milijardi te dobit po dionici 2.05 USD, što su ujedno i rekordni iznosi Intela.

Za četvrto je tromjesečje Intel prijavio prihod od 11,5 milijardi USD. Prijavljena je dobit prije oporezivanja za četvrto tromjesečje u iznosu od 4,3 milijarde USD, neto dobit u iznosu od 3,4 milijarde USD i dobit po dionici od 59 centi. Prihod, dobit prije oporezivanja, neto dobit i dobit po dionici za četvrto tromjesečje također su rekordni.

'2010. bila je najbolja godina u Intelovoj povijesti. Vjerujemo da će 2011. biti još bolja', izjavio je Paul Otellini, Intelov predsjednik i generalni direktor.

Rezultati za četvrto tromjesečje

  • Prihod 11,5 milijardi USD, veći za 355 milijuna USD, povećanje od tri posto u odnosu na prethodno razdoblje
  • Rekordna bruto marža od 67,5 posto, povećanje od 1,5 postotnih bodova u odnosu na prethodno razdoblje
  • Dobit prije oporezivanja 4,3 milijarde USD, veća za 211 milijuna USD, povećanje od pet posto u odnosu na prethodno razdoblje
  • Neto dobit 3,4 milijarde USD, veća za 433 milijuna USD, povećanje od petnaest posto u odnosu na prethodno razdoblje
  • Dobit po dionici 59 centi, veća za sedam centi, povećanje od trinaest posto u odnosu na prethodno razdoblje
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti