Revolucionaran alat u borbi protiv koronavirusa ili trik? Američka tvrtka tvrdi da ima uređaj koji virus otkriva beskontaktno i trenutno

Američka kompanija Advanced Medical Solutions International (AMSI), tvrdi da je proizvela uređaj koji će omogućiti svijetu koji se nalazi u raljama pandemije COVID-19 već više od godinu dana, da se vrati u normalu. Uređaj nosi naziv "Lovac na COVID".

Branimir Vorša | 01.02.2021. / 09:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako je vjerovati riječima kompanije iz West Palm Beacha u SAD-u, svijet je upravo dobio još jedan velik doprinos u borbi protiv pandemije COVID-19. Tvrtka Advanced Medical Solutions International (AMSI) tvrdi da je napravila uređaj Lovac na COVID, a riječ je o prenosivom ručnom uređaju, koji na neintruzivan način otkriva novi koronavirus. Ne samo to, iz kompanije tvrde da će otkriti i njegove mutirane varijante.

AMSI-jev uređaj predstavljen je na konferenciji za medije 26. siječnja, a predstavljen je kao prvi beskontaktni virusni detektor u svijetu, posebno dizajniran da trenutno otkrije prisutnost virusa.

Naša kompanija, zajedno s međunarodnim partnerima, nudi put koji vodi izvan ove strašne krize javnog zdravstva, poručio je Donald Redman, šef i suosnivač AMSI-ja.

Distribucija Lovca na COVID omogućila bi restoranima, kafićima, javnom prijevozu, bolnicama, hotelima, školama, uredima i drugima da provode skeniranja na SARS-CoV-2. Površine koje imaju virus nakon toga se mogu očistiti te ponovno testirati kako bi se osiguralo da je dezinfekcija uspješno provedena. Jednom kad su površine i prostor čisti, može se provesti i skeniranje osoba koje ulaze u prostor na virus, napisala je navedena kompanija u pismenom priopćenju.

Iz AMSI-ja tvrde da će ta tehnologija svijetu omogućiti da se ponovno vrati u uobičajene aktivnosti u kojima smo uživali prije pandemije.

Kompanija kaže da trenutačno radi na dobivanju hitne dozvole za uporabu američke agencije za hranu i lijekove (FDA).

Lovac na COVID ne natječe se s cjepivima... Lovac na COVID nadopunjava cjepiva, ističe Dr. Adeeb Al-Zoubi, suosnivač i šef znanstvenog odjela te tvrtke.

AMSI tvrdi da je njihov uređaj 99 posto učinkovit te da mu je osjetljivost na udaljenosti do dva metra prilikom skeniranja površina, kroz staklo ili prozirni materijal te kroz ljudsko tijelo.

Uređaj izgleda poput običnog laserskog ručnog skenera, no softver koji koristi analizira podatke u stvarnom vremenu kroz lom svjetla i otkriva prisutnost šiljastog proteina virusa SARS-CoV-2. Ako skener otkrije prisutnost novog koronavirusa, daje to do znanja zvučnim alarmom.

Drugih detalja o načinu rada skenera nema, a iz AMSI-ja tvrde da će se uređaj proizvoditi u Meksiku.

Izvor: wptv.com/enterpreneur.com

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti