Ridley Scott i Harrison Ford spremni za nastavak Blade Runnera

Kad je 2010. godine Ridley Scott najavio da će snimiti 'prequel' Aliena nazvan Prometheus, bila je to vijest koja je oborila s nogu sve ljubitelje znanstvene fantastike. Ridley se konačno vratio žanru za kojeg će mnogi reći da ga je i izmislio.

Zimo Zimo Danijel Levatić | 27.08.2014. / 14:30

Ridley Scott i Harrison Ford spremni za nastavak Blade Runnera

Kad je 2010. godine Ridley Scott najavio da će snimiti "prequel" Aliena nazvan Prometheus, bila je to vijest koja je oborila s nogu sve ljubitelje znanstvene fantastike. Ridley se konačno vratio žanru za kojeg će mnogi reći da ga je i izmislio.

Alien (1979) i Blade Runner (1982) i danas slove kao jedni od najboljih SF filmova svih vremena. Nakon Blade Runnera, Ridley Scott se nije vratio tom žanru sve do 2012., a najnovija vijest je još bolja i uzbudljivija od najave Prometheusa. Ridley je potvrdio da radi na nastavku Blade Runnera, te kako je scenario završen s jednim od glavnih scenarista Hamptonom Fancherom koji je i 1982. godine radio na originalnom Blade Runneru. Ono što je još zanimljivije, Ridley Scott je izjavio da će Harrison Ford reprizirati svoju ulogu Ricka Deckarda. Ford još nije potvrdio tu vijest, ali to je uobičajeno za njega, budući da nikada ne govori o svojim ulogama tako dugo dok projekt ne krene u realizaciju.

Za sada još nema informacija da li će još netko od originalne postave glumaca reprizirati svoje uloge, ali ako ćemo vjerovati Ridleyu Scottu kako je scenarij završen i više nego odličan, onda možemo očekivati još jedno remek djelo. Mnogi će SF fanovi s nestrpljenjem čekati novosti o projektu i filmu koji na velike ekrane neće doći prije 2016. godine, jer nas te godine očekuje još jedna poslastica, Prometheus 2 koji je trenutno u pretprodukciji, tako da idućih godina možemo očekivati nekoliko zanimljivih projekata iz radionice Ridleya Scotta.

Foto Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti