Rimac se pohvalio novim uspjehom: "Dame i gospodo, Bugatti W16 Mistral. Rasprodana je cijela serija, pet milijuna eura svaki''

Mate Rimac pohvalio se novim automobilom svoje tvrtke - Bugattijem W16 Mistral. To je ujedno i prvi Bugattijev automobil koji je u potpunosti osmišljen i razviijen otkako je formirana tvrtka Bugatti Rimac.

Branimir Vorša | 20.08.2022. / 08:39

Bugatti W16 Mistral
Bugatti W16 Mistral (Foto: Mate Rimac/Facebook)

Šef tvrtke Bugati Rimac, Mate Rimac, putem Facebooka je obznanio novi uspjeh svoje tvrtke. Predstavio je novi Bugattijev model, koji je plod rada te nove tvrtke.

Dame i gospodo, Bugatti W16 Mistral. Prvi novi Bugatti osmišljen i razvijen pod vodstvom Bugattija Rimca. Proslava slavnog W16 - posljednjeg te vrste prije nego što prijeđemo na sljedeću generaciju hibridnih Bugattija. Izgradit će se 99 jedinica po 5 milijuna eura svaka. Proteklih smo tjedana automobil pokazivali samo postojećim vlasnicima Bugattija i njima se automobil toliko svidio da je već potpuno rasprodan. Bugatti je stoga ponovno rasprodan (nema novog Bugattija koji se danas može naručiti) - sa svim proizvodnim mjestima za koje se govori do kraja 2025. Čestitamo cijelom timu na ovom nevjerojatnom postignuću!, poručio je u objavi Rimac.

RImac je kasnije u komentarima ispod objave pojasnio da će Mistral imati u sebi postojeći Bugattijev W16 quad turbo motor sa 1600 konjskih snaga te poručio da je to ujedno i "zadnji Bugatti bez elektrifikacije i sa W16 motorom".

Komentari ispod Rimčeve objave su pozitivni i šef Bugatti Rimca dobio je je riječi hvale i čestitke od mnogih korisnika Facebooka.

Kao što je i sam napisao u objavi, uspjeh tog automobila, barem onaj financijski, već je zagarantiran, jer je čitava serija već raspordana.

Ostaje za vidjeti kako će se taj posljednji benzinski Bugatti ponašati i na cesti te u usporedbi sa, recimo, Neverom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti