RIP: Zauvijek ugašen YIFY/YTS

TorrentFreak tvrdi da je vladavini došao kraj i da su YIFY i YTS ugašeni trajno te da povratka nažalost više nema.

Monika Nožić Monika Nožinić | 03.11.2015. / 10:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Popularna grupa za objavljivanje torrent datoteka, YIFY/ YTS i njihova službena stranica trajno su ugašeni, potvrdili su za TorrentFreak pouzdani izvori.

Neočekivano gašenje označava kraj jednog razdoblja koje je počelo prije nekoliko godina, a više informacija o svemu bit će poznato u bliskoj budućnosti.

Popularna stranica YTS prestala je s radom prije desetak dana, a zastoj je izazvao veliku zabrinutost među korisnicima BitTorrenta, najviše zato što stranica pripada grupi za objavljivanje filmova YIFY, koja je dominirala BitTorrent stranicama nekoliko godina.

Koliko je YIFY bio popularan svjedoči podatak da je njegova web stranica uspjela doći među Top 600 svjetskih najposjećenijih webova s više od 1 milijun jedinstvenih mjesečnih korisnika i više od 4 milijuna pregleda stranice svaki mjesec.

Otkako više nema YIFY objava filmova, pojavljivale su se razne informacije i glasine o gašenju, ali se sada pouzdano može reći da neokrunjenog kralja piratskih torrent filmova u zadnje vrijeme više nema.

YIFY se prvi put pojavio 2010. godine, a grupa je od tada objavila preko 6 000 različitih objava. Gašenje YIFY-a ne znači nestanak piratskih filmova, no ovo je jedna od najvećih promjena u novijoj povijesti.

Izvor: TorrentFreak

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti