Rješenje za besane noći roditelja: U ovom krevetiću bebe bi trebale brzo zaspati

Neke bebe najlakše zaspu tijekom vožnje u automobilu, a Fordov krevetić pruža osjećaj vožnje u automobilu te bi u njemu bebe trebale brzo zaspati

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.04.2017. / 08:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od najčešćih savjeta budućim roditeljima jest da se što više naspavaju jer s dolaskom prinove počinje i dugo razdoblje nespavanja, a bebe često ne žele zaspati i spavati u svom krevetiću, već samo u krevetu roditelja. Za mnoge je poseban problem uspavljivanje jer, naravno, beba neće sama zaspati kad je stavite u krevetić pa roditelji primjenjuju različite manje ili više uspješne taktike uspavljivanja – neke bebe najviše vole zaspati na rukama roditelja, nekad roditelji uspavljuju bebe s upaljenim fenom (zvuk fena ih smiruje), a u nekim slučajevima najučinkovitija taktika jest staviti bebu u auto sjedalicu i voziti se automobilom dok ne zaspe.

Za roditelje koji djecu ne mogu uspavati drugačije nego noćnim vožnjama, Ford je dizajnirao krevetić za bebe koji pruža osjećaj sličan vožnji u automobilu i u kojem bi najmlađi trebali brzo zaspati. Max Motor Dreams krevetić ima pomičan donji dio ispod madraca koji simulira osjećaj vožnje – posebna aplikacija za pametne telefone koja se povezuje s automobilom roditelja registrira način vožnje i zvuk motora automobila u kojem se beba vozi te na sličan način pomiče krevetić tj. madrac i putem zvučnika reproducira zvuk motora automobila. Također, za potpuni osjećaj noćne vožnje brinu se i LED svjetla koja se nalaze sa strane krevetića koja daju dojam vanjske rasvjete.

Dizajner ovog krevetića Alejandro López Bravo rekao je za Cnet kako su roditelji često očajni i žele samo jednu noć tijekom koje se mogu naspavati, bez da moraju po noći ustajati i voziti se po kvartu kako bi uspavali dijete. Umjesto toga, ulogu automobila trebao bi odraditi Max Motor Dreams – treba napomenuti kako je ovaj zanimljivi krevetić još u fazi prototipa, ali u slučaju velike potražnje možemo očekivati da će ga Ford plasirati na tržište te će biti zanimljivo vidjeti kolika će biti njegova cijena. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti