Robot Točkica pušten u prodaju širokim masama, no kad vidite cijenu prisjest će vam znatiželja

Američka tvrtka Boston Dynamics, široko poznata po svojim robotima, odlučila je jednog od svojih najpoznatijih robota - Točkicu (Spot), otvoriti za prodaju na svojim web stranicama. Novčani iznos koji traže, ostavit će znatno više od točkice u vašem novčaniku, no tko si to može priuštiti, dobit će najvjernijeg i besmrtnog ljubimca.

Branimir Vorša | 17.06.2020. / 13:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Robot Spot (Točkica) američke tvrtke Boston Dynamics modularna je platforma dizajnirana za jednostavno konfiguriranje uz pomoć brojnih dodataka i dostupnih nadogradnji.

Riječ je o robotskoj verziji psa, a za cijenu koju iz Boston Dynamicsa traže, možete si recimo kupiti novu Teslu. Cijena Točkice iznosi 74.500 dolara (plus troškovi dostave).

Dosad je 150 sretnih istraživačkih tvrtki dobilo Točkicu na kratkoročno testiranje pod programom ranog usvajanja tvrtke Boston Dynamics. Testiran je u čitavom nizu uvjeta, od dokumentiranja radova na gradilištu, preko praćenja zabačenih terena i nadziranja terena u po život opasnim uvjetima pa sve do pružanja uvida u situaciju bilo gdje da se taj robot nalazi.

Naravno, Točkica nije svemoguć, ali može kročiti tamo gdje ljudi ne mogu ili ne smiju, a može poslužiti i kao platforma za pomoć čovjeku pri mnogim radnjama.

Za usporedbu, najskuplja pasmina na svijetu jest samojed, koji je više nego pet puta jeftiniji od Točkice.

Izvor: TechEBlog

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti