Mladi hrvatski robotičari pomeli konkurenciju na europskom natjecanju: "Na kraju je kvaliteta izašla na vidjelo"

Berba medalja hrvatskih robotičara na europskom natjecanju u Portugalu! Pomeli su konkurenciju i osvojili čak sedam medalja u sedam različitih disciplina. Dio njih novinari su već dočekali na povratku u Hrvatsku.

DNEVNIK.hr | 05.06.2022. / 20:15

Galerija

U Portugalu žetva medalja, a na splitskom aerodromu veliki doček.

Još mi je nerealno da smo prvi. Tako da ono, još treba proći malo. Baš smo sretni, puno smo se trudili. Puno smo radili, skromno je kazala kapetanica tima Lucija Vučić.

Očevi, majke, bake. Svi su došli na doček i svi su redom ponosni.

Ponosni smo na njih, osobito na mentore koji su stvarno tu djecu uputili i stvarno su zaslužili to prvo mjesto, ispričala je Sandra Babić.

Iza toga je puno truda i rada, kažu. Različite su discipline, svatko se pripremao za svoju. A Bartolova ekipa je odlučila promovirati svoj Split.

Mi smo imali velikog robota koji je Dioklecijanova palača i koji je opisivao osnutak grada i razne bitke koje su prošle da osnuju grad. Prošli smo kroz puno toga i problema s programiranjem, ali uspjeli smo to dočarati, objašnjava.

Tako da su stvarno djeca bila savršena. Naučili smo da daju svoj maksimum pa šta bude. Niko nije očekivao taj rezultat, zaključila je učiteljica Nela Beronja.

Kući se vraćaju s ukupno četiri zlatne, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom. Dio ekipa stiže u ponedjeljak. I oni su nam se javili. Svi kažu kako su Nijemci bili opasna konkurencija.

Nijemci su nam se svaki dan sve više približavali, ali na kraju je kvaliteta izašla na vidjelo i osvojili smo prvo mjesto, objasnio je Jura.

Zlato ide u Hrvatsku. Mladi robotičari su tek stigli, a oni bi rado i na svjetsko prvenstvo.

Još nije sigurno, ali ako idemo, svjetsko je na Tajlandu, dodala je Sara.

Jer oni su se tek zagrijali.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti