Rusija ima podsjetnik za Zapad: Pogledajte snimku lansiranja interkontinentalne rakete iz nuklearne podmornice

Rusija je u četvrtak provela novo testiranje interkontinentalne balističke rakete, a projektil je lansiran iz nuklearne podmornice. Testiranje je provedeno u sklopu planiranih ratnih vježbi koje provodi ruska vojska.

Branimir Vorša | 10.12.2020. / 15:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimku trenutka u kojem mornari u podmornici K-18 Karelia zauzimaju svoja borbena mjesta i trenutak u kojem je prikazan pritisak na gump čijim je činom lansiran ubojit interkontinentalni projektil. Nije obznanjeno o kojoj vrsti interkontinentalne rakete je riječ.

Za ruske mornare možda samo još jedan dan na moru i u službi, no za obične smrtnike neugodan uvid u to kako bi možda izgledali trenuci u kojima sudbina čitavog svijeta ostaje zapečaćena, a nuklearni rat neizbježan.

Obzirom da tenzije između Zapada i Rusije ne jenjavaju, ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je provođenje još vojnih vježbi.

U studenome NATO je proveo vježbu u Rumunjskoj u kojoj je ispalio čitav niz raketa u Crno More.

Lokalno stanovništvo Krima je u strahu da bi NATO mogao raketama doseći i taj poluotok, kojeg su Rusi anektirali od Ukrajine. Proteklog tjedna u krimskom parlamentu NATO je optužen "da se sprema na oružanu invaziju".

Crno more je postalo jedna od usijanih točki eskalacije vojnih tenzija između Zapada i Rusije, a glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je u jednom govoru s početka prosinca pozvao na veću pomorsku prisutnost NATO saveza na tom području. Rusiju je nazvao neposrednom prijetnjom na tom području.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti