Ruska ekipa sretno stigla na ISS i spremna za početak snimanja prvog igranog filma u svemiru

Ruska ekipa trebala bi ostati na ISS-u 12 dana, nakon čega se očekuje njihov povratak na Zemlju.

Martina Čizmić | 06.10.2021. / 09:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Ruska filmska ekipa uspješno je stigla na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) gdje će tijekom sljedećih 12 dana snimati prvi film u svemiru.

Glumica Julija Peresild i producent Klim Shipenko snimat će svemirske scene za film radnog imena "Izazov", a pomoći će im i ruski astronaut Anton Škaplerov.

Podsjetimo, u filmu se radnja vrti oko liječnice koja nije imala nikakve veze s istraživanjem svemira niti je o tomu ikad razmišljala, no ponuđeno joj je da otputuje na ISS. S obzirom na to da je kirurginja morat će operirati kozmonauta, previše bolesnog da se vrati na Zemlju i spasit će mu život.

Slika nije dostupna Rusi su malo brži: Odabrali ekipu za snimanje prvog filma u svemiru

Slika nije dostupna Sve je spremno za snimanje "Izazova", prvog igranog filma u svemiru

Kako će funkcionirati snimanje u svemiru i s kojim će se sve izazovima susretati, ruska ekipa tek treba iskusiti. No, sigurno će im u snalaženju pomoći ekipa astronauta koji su trenutno na ISS-u, a koji često snimaju različite edukativne i znansvene priloge koji se objavljuju na društvenim mrežama NASA-e i ESA.

Također, treba spomenuti i kako Amerikanci planiraju posjetiti ISS i snimiti vlastiti film, u kojem bi glavnu ulogu trebao imati poznati glumac Tom Cruise. Ali za sad nije poznato kad bi se to snimanje moglo održati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti