Ruski piloti imaju novi ubojit manevar: Pogledajte što Su-57 može odmah nakon polijetanja

Ruski vojni piloti usavršili su nove sposobnosti borbenog zrakoplova pete generacije, Suhoja Su-57, izvjestilo je rusko ministarstvo obrane. Kako bi to i slikovito dočarali, objavili su i video.

Branimir Vorša | 25.03.2020. / 13:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Piloti najnovijeg ruskog borbenog zrakoplova Suhoj Su-57 arsenalu borbenih manevara u zraku dodali su još jedan. Odmah nakon polijetanja i u gotovo potpunom vertikalnom usponu, uspješno su uvježbali ispaljivanje rakete zrak-zrak. Pri tom manevru pilot je pod velikim opterećenjem G-sila.

Su-57 napredni je borbeni zrakoplov koji može odmah nakon polijetanja ući u vertikalni uspon zahvaljujući snažnim motorima i vrhunskom sustavu upravljanja koji osigurava stabilnost zrakoplova pri tako ekstremnim manevrima.

U priloženom videu pokazan je upravo manevar ispaljivanja rakete na neprijatelja nakon polijetanja i u vertikalnom usponu.

Osim toga, Su-57 je testiran i u drugim scenarijima, uključujući i na ekstremno niskim visinama leta te okretima koji izazivaju velike G-sile i koji su najkorisniji u bliskoj zračnoj borbi.

Su-57 je ujedno i najnapredniji ruski borbeni zrakoplov koji je u procesu masovnog uvođenja u njihovo ratno zrakoplovstvo.

Iako je taj zrakoplov već sad vrlo okretan i sposoban, čeka ga velika nadogradnja nakon što se u njega ugradi novi tip motora.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti