Ruski Sputnjik Light kreće u upotrebu: Koristit će se kao pojačivač za one koji su primili cjepivo prije više od šest mjeseci

Sputnjik Light u jednoj dozi koristit će se kao pojačivač za Ruse cijepljene prvim dvjema dozama prije šest mjeseci ili više.

Hina | 25.06.2021. / 13:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Rusija je u petak pustila u optjecaj svoje četvrto cjepivo protiv COVID-19, Sputnjik Light u jednoj dozi, objavio je dnevni list Kommersant.

Sputnjik Light koristi samo prvu dozu ruskog vodećeg cjepiva Sputnjik V, koje u razmaku od najmanje 21 dan koristi prvu dozu pa pojačivač.

Odluka o odobrenju i uvođenju cjepiva Sputnjik Light vođena je činjenicom da je prva komponenta standardnog cjepiva proizvedena u znatno većim količinama od druge doze, citira Kommersant vladine izvore.

Reuters je ranije izvijestio da druga doza Sputnjika V lakše hlapi i teže se proizvodi.

Rusija je na vrhuncu pokretanja službenog programa ponovnog cijepljenja uslijed naglog porasta slučajeva i širenja delta varijante virusa.

Sputnjik Light u jednoj dozi koristit će se kao pojačivač za Ruse cijepljene prvim dvjema dozama prije šest mjeseci ili više, rekli su dužnosnici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti