SAD planira dodatnu dozu cjepiva nakon šest, a ne osam mjeseci

Američki zdravstveni regulatori mogli bi odobriti treću dozu cjepiva protiv COVIDA-19 kod odraslih šest mjeseci nakon pune imunizacije umjesto nakon ranije najavljenih osam, objavio je u srijedu list Wall Street Journal.

Hina | 25.08.2021. / 22:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Odobrenje za dodatnu dozu cjepiva Pfizer/BioNTech, Moderna i Johnson & Johnson u SAD-u očekuje se sredinom rujna, kaže list, navodeći osobu upoznatu s planovima.

Slika nije dostupna Do zadnje kapi: Tajlanđani osmislili robota koji iz svake bočice izvuče 20 posto više cjepiva

Pfizer i BioNTech su već počeli proces apliciranja za odobrenje dodatne doze kod svih starijih od 16 godina, rekavši da ona dovodi do trostrukog povećanja antitijela protiv koronavirusa.

Slika nije dostupna Šef Pfizera otkrio: "Radimo na posebnom cjepivu protiv delta varijante. Gotovo sam siguran da ga nećemo trebati..."

Pfizer je rekao da je 306 ljudi koji su dobili treću dozu između pet i osam mjeseci nakon druge pokazalo razinu neutralizirajućih antitijela koja je bila 3,3 puta viša od one nakon druge doze.

Slika nije dostupna Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo da zaštita cjepivima opada nakon 6 mjeseci

Studija, čiji detalji još nisu objavljeni, također je utvrdila da su nuspojave treće doze slične onima druge, uključivo blagi do umjereni umor i glavobolju, dodala je kompanija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti