Sada je i službeno: HTC-ov One M9 stiže 1. ožujka!

Još je manje od dva tjedna ostalo do predstavljanja jednog od kandidata za najbolji pametni telefon ove godine, HTC-ovog One M9

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.02.2015. / 08:44

Sada je i službeno: HTC-ov One M9 stiže 1. ožujka!

Još je manje od dva tjedna ostalo do početka najvećeg mobilnog sajma na svijetu, Mobile World Congressa na kojem će neke od najvećih mobilnih kompanija predstaviti svoje adute za ovu godinu. Iako se puno piše o HTC-ovom pametnom satu (ili narukvici) koji pripremaju te o Samsungovim novim nosivim uređajima, najvažniji uređaji koje će ove kompanije predstaviti su nasljednici njihovih pametnih telefona iz One serije, odnosno Galaxy S serije – u prošlosti su telefoni iz ovih serija proglašavani najboljim telefonima na svijetu te mnogi s nestrpljenjem očekuju predstavljanje njihovih nasljednika. Samsung je još ranije potvrdio da će Galaxy S6 predstaviti 1. ožujka, a jučer su iz HTC-a službeno potvrdili da će prvog dana sljedećeg mjeseca predstaviti novi model iz One serije. Ovu su informaciju objavili na Twitteru, ali i na reklamnim panoima na jučerašnjoj utakmici Lige prvaka između Shakhtara i Bayerna na kojima je pisalo 'HTC One coming March 1'. Novi HTC-ov top model vjerojatno će se zvati One M9, a prema pisanju novinara sa stranice BGR.com, početak prodaje ovog uređaja možemo očekivati brzo nakon njegovog predstavljanja.

Do sada su već objavljene brojne informacije i glasine oko ovog telefona i prema njima HTC One M9 trebao bi imati Full HD ekran dijagonale 5 inča, radit će na Qualcommovu Snapdragon 810 procesoru (riječ je o iznimno snažnom procesoru, no neke glasine vezane uz ovaj procesor govorile su da ima problema sa zagrijavanjem – što bi možda moglo utjecati na početak prodaje telefona koje će pogoniti), imat će 3GB RAM-a, stražnju kameru rezolucije 20,7MP, prednju 4MP kameru te će se isporučivati u verzijama s 32 i 64GB memorije. Od ostalih opcija koje bi ovaj telefon trebao imati treba izdvojiti i utor za microSD memorijske kartice, bateriju kapaciteta 2,840mAh te verziju 5,0 Googleovog mobilnog operativnog sustava Android. U HTC-u imaju jako velika očekivanja za ovaj telefon, no konkurencija za titulu najboljeg mobilnog uređaja bit će najjača do sada te će se boriti s novim modelima Appleovih iPhonea za kojima vlada rekordna potražnja, već spomenutim Galaxyjem S6, novim modelima iz Sonyjeve Xperia Z serije i LG-eve G serije i s drugim naprednim modelima.

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti