Sada je i službeno: Zbogom Internet Explorer, dobrodošao Spartan!

U iščekivanju sužbenog predstavljanja novog operativnog sustava Windows 10, Microsoft je objavio kako njegov 'legendarni' web preglednik, Internet Explorer odlazi u - povijest.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 01.03.2015. / 08:09

Sada je i službeno: Zbogom Internet Explorer, dobrodošao Spartan!

U iščekivanju sužbenog predstavljanja novog operativnog sustava Windows 10, Microsoft je objavio kako njegov "legendarni" web preglednik, Internet Explorer odlazi u - povijest.

Prvotne su najave govorile kako će ekipa iz Redmonda u Windows 10 operativnom sustavu ponuditi dva web preglednika, Internet Explorer i Spartan, koji je temeljen na novom, modernijem i aktualnim standardima prilagođenom "engineu", ali se od toga po svemu sudeći odustalo. I Microsoft je, izgleda, shvatio kako s Internet Explorerom, uskprkos svim poboljšanjima koje je taj preglednik doživio, ne mogu pratiti konkurenciju i pozicionirati se kao preglednik kojega svi žele imati, umjesto da ga većina koristi zato jer je isporučen s Windowsima, što se pogotovo odnosi na korisnike koji nemaju naprednije znanje niti se žele zamarati naknadnom instalacijom dodatnog web preglednika na svoje računalo ili prijenosnik.

Ipak, na službenom Microsoftovom blogu tvrde kako Internet Explorer neće biti "umirovljen" zato što je loš, nego ovakav potez opravdavaju činjenicom kako je jednostavno stiglo vrijeme za "okretanje novim tehnologijama". Nakon dva desetljeća koliko je IE stanovao u Windowsima, s izlaskom "desetke" službeni web preglednik će biti Spartan. Iz Microsofta su na određeni način ipak priznali kako s Internet Explorerom jednostavno ne mogu dalje, jer je objavljeno kako bi potencijalno rješavanje svih problema i "bugova" koje taj preglednik ima moglo "polomiti" milijune i millijune web stranica, što si Microsoft naravno nikako ne bi mogao dopustiti. Uglavnom, Internet Explorer uskoro postaje "bivši", vrijeme je za Spartan. Mnogi će reći - konačno... 

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti