Saezuri, još jedna Twitter desktop aplikacija

Kako se već od prije koristim Facebook desktop aplikacijom krenuo sam u potragu i za Twitter aplikacijom. Znamo da je Tweetdeck postao standrad za Twitter, a i sve je češći Twitter klijent za Mac, no što je to Saezuri?.

Zimo Zimo Duje Vrandečić | 12.02.2011. / 09:55

Saezuri, još jedna Twitter desktop aplikacija

Kako se već od prije koristim Facebook desktop aplikacijom krenuo sam u potragu i za Twitter aplikacijom. Znamo da je Tweetdeck postao standard za Twitter, a i sve je češći Twitter klijent za Mac, no što je to Saezuri?

Instalacija Seazurija svodi se na preuzimanje Adobeovog AIR freameworka i instalacije klijenta izravno iz web preglednika.

Ono što ovu aplikaciju razlikuje od njoj sličnima je način autorizacije korisnika, pa tako nije potrebno utipkavanje korisničkog imena/emaila i lozinke, nego je dovoljno samo dozvoliti aplikaciji da uspostavi vezu s Vašim Twitter profilom.

Kad ste odobrili aplikaciji pristup na profil Vam stiže PIN kod koji kopirate u aplikaciju na za to predviđeno mjesto.

Nakon prijave, ostao sam bez teksta, oduševljen dizajnom i jednostavnošću klijenta. Inače sam skeptik prema ovakvim aplikacijama jer su u većini slučajeva vrlo površno napravljene i ne ispunjavaju sve potrebe korisnika, a što je najgore ne funkcioniraju kako bi trebale.

U ovom slučaju su osnovne radnje i alati na dohvat ruke, program je još u beta fazi razvoja, ali uočavam kontinuirani razvoj i unapređenje. Svaka nova verzija sa sobom donosi nove mogućnosti i ispravke grešaka prijašnjih verzija koje su jedva primjetne.

Saezuri podržava jednu kolonu, neki to ubrajaju kao manu dok je nekima veliki plus i oku ugodno. Klijent omogućuje vrlo brzo prebacivanje između Twitter naloga, obavijesti se na ekranu pojavljuju neovisno o tome koji timeline trenutno čitate u klijentu.

Čitanje najnovijih tvitova se može usporediti s čitanjem sms poruka na iPhoneu (vizualno vrlo slično ).

Nepročitani tvitovi su označeni nijansom roze boje. U aplikaciji se nalaze svi alati kao i na web-u samo što Saezuri sadržava pokoju mogućnost više.

Neke od mogućnosti programa su: pregled profila, tuđih timelineova, follow & unfollow, favorites, pretraga, skraćivanje linkova, upload slika, pregledavanje fotografija i video zapisa, pregled razgovora (Conversation), privatne poruke, filteri riječi, izmjena skinova. U programu je omogućeno za sada izmijeniti 5 različitih skinova, ali brzinom kojoj klijent napreduje vrlo skoro možete očekivati proširenu galeriju skinova.

Opcije ili postavke programa, kako neki nazivaju, uglavnom su slične kao i kod svih ostalih, a to je odabir prikaza punog imena ili samo nadimka imena ljudi koje pratite, mogućnost podešenja intervala updatea timelinea, te osobnih poruka.

Tu su još i mogućunosti podešavanja obavijesti kojima odabirete poziciju na ekranu gdje želite da se one prikazuju, vremensko trajanje istih te njihova zvučna upozorenja i druge slične opcije.

Zaključak: Saezuri je Twitter klijent minimalističkog izgleda sa svim potrebnim opcijama/alatima koji odlično obavlja svoj posao.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti