Sam Altman je oduševljen Appleovim uređajem i smatra ga drugom najimpresivnijom tehnologijom još od iPhonea

OpenAI je nedavno objavio verziju ChatGPT-a za VisionOS, operativni sustav Appleova VR uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.02.2024. / 11:39

Sam Altman (Foto: Afp)

Nedavno se u prodaji pojavio dugoočekivani Appleov uređaj za virtualnu i proširenu stvarnost. Model Vision Pro nije za svakoga, prvenstveno zbog cijene, no tko god ga je kupio ili samo isprobao, nije ostao ravnodušan. Općenit dojam je da taj uređaj predstavlja pogled u VR budućnost, no put to te budućnosti ipak je dug i izazovan.

Apple Vision Pro Mnoge podsjeća i na Black Mirror: Simpsoni su predvidjeli Appleov revolucionaran uređaj prije 8 godina

Jedna od osoba koje su isprobale mogućnosti Appleova Visiona Pro jest i Sam Altman, izvršni direktor OpenAI-a i lider revolucije umjetne inteligenciji čiji je alat ChatGPT i otvorio novo poglavlje tehnološke industrije. Kao i mnogi tehnološki novinari, ali i ljubitelji Applea koji su platili 3500 dolara za ovaj uređaj, i Altman je ostao prilično impresioniran s iskustvom koje nudi Vision Pro.

Što misli o uređaju napisao je u kratkoj objavi na Muskovoj društvenoj mreži X: Vision Pro je druga najimpresivnija tehnologija od iPhonea. S obzirom na to koliko je izvršni direktor OpenAI-a oduševljen s Visionom Pro, ne treba čuditi što je ova kompanija nedavno objavila i verziju ChatGPT-a za VisionOS, operativni sustav Appleova VR uređaja. Podsjetimo, Altman je ranije rekao kako je AI na putu da promijeni svijet na način na koji nije viđen još od iPhonea.

Altman nije napisao koja je prva, odnosno najimpresivnija tehnologija u zadnjih 17 godina, odnosno od kada je Steve Jobs predstavio iPhone, no to nije tako teško pogoditi. Riječ je, naravno, o umjetnoj inteligenciji, odnosno chatbotu njegove kompanije ChatGPT baziranom na umjetnoj inteligenciji. Slično kao što se tržište pametnih telefona radikalno razlikuje prije i nakon predstavljanja Appleova prvog telefona, isto možemo reći i za tehnološko tržište prije i nakon predstavljanja ChatGPT-a krajem 2022. godine. Iako su i prije toga brojne kompanije razvijale i koristile AI u svom poslovanju, tek je OpenAI-ov chatbot pokazao kakve su sve mogućnosti ove tehnologije te način na koji nam umjetna inteligencija može pomoći u svakodnevnom životu.

Tim Cook Kineske tvornice rade punom parom: Stiže Appleov “najambiciozniji proizvod posljednjih desetljeća”

Što se Visiona Pro tiče, slično Altmanu razmišlja i novinarka Business Insidera Jordan Hart koja je testirala uređaj i smatra da ima potencijal uvesti novu normalu - slično kao što je to napravio i iPhone kada je predstavljen 2007. godine.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti