Samo jednim klikom do planine od 1 000 metara

Nakon gradova, pustinja i mora, Google Street View se sada preselio i na planine i uz pomoću vrhunskih penjača zabilježio penjanje na El Capitan, poznatu kamenu formaciju u nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji.

Monika Nožić Monika Nožinić | 25.06.2015. / 14:33

Samo jednim klikom do planine od 1 000 metara

Nakon gradova, pustinja i mora, Google Street View se sada preselio i na planine i uz pomoću vrhunskih penjača zabilježio penjanje na El Capitan, poznatu stijenu u nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji.

Ovo je jedna od najpoznatijih ruta za penjanje, a Google je nevjerojatne prizore zabilježio zahvaljujući penjačima Tommyju Caldwellu i Keven Jorgesen.

Samo jednim klikom do planine od 1 000 metara

Prikazi će sve koji odu na Google Street View odvesti na visinu od 914 metara, a na toj su visini zabilježeni prizori koji ostavljaju bez daha.

Za sve one koji imaju strah od visine, ovo je biti idealan način i prilika da iz sigurnosti svog doma vide kako zapravo izgleda penjanje.

Samo jednim klikom do planine od 1 000 metara

Kako bi zabilježili panoramske slike, penjači su koristili konopce i posebne kamere koje su bile povezane na konopce kako penjačima ne bi smetale prilikom penjanja.

Novi Google Street View možete isprobati ovdje.

Pogledajte video:

Izvor/Foto: DailyMail/YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti