Samo za prave gamere: Ovo je najjači laptop na svijetu

Asusov Rog GX800 dolazi s novom generacijom Nvidijine grafike koja na prijenosnim računalima donosi snažnu grafiku koja je do sada bila rezervirana samo za stolna računala

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.08.2016. / 09:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nvidia je nedavno predstavila novu generaciju grafičkih kartica namijenjenu prijenosnim računalima (GeForce 10) za koju kažu da na laptope po prvi put donosi snažnu grafiku koja je do sada bila rezervirana samo za stolna računala. Tijekom posljednjeg tjedna pojavili su se i prvi prijenosnici s novom generacijom Nvidijine grafike, a trenutno najjači i najsnažniji model dolazi iz Asusa – ROG GX800. Riječ je o modelu koji dolazi s dvije GTX 1080 grafičke kartice (na Business Insideru napominju kako i Origin EON17-SLX također dolazi s ove dvije grafičke), ima veliki 18,4 inčni 4K ekran, radi na Intelovom i7 6700 procesoru te dolazi s posebnim dockom za vodeno hlađenje.

Ovo je 'ludi koncept' koji će biti jako skup (njegova cijena još nije poznata, no sigurno će koštati nekoliko tisuća dolara), velik je i pretežak za jedno prijenosno računalo (skoro 6kg) te nije namijenjen za svakoga, no to nije bila niti namjera Asusa, komentirali su na TechSpotu prototip ovog računala kojeg su dobili na testiranje. S modelom ROG GX800 Asus je htio pomaknuti trenutne granice gamerskih prijenosnika i u tome je u potpunosti uspio te će ga kupiti samo oni koji, osim što imaju dovoljno novca, žele 'najsnažnije i najbrže gamersko prijenosno računalo na svijetu'. Prema dosadašnjim testiranjima na nekim od najpopularnijih igara, pokazalo se kako su u Nvidiji zaista bili u pravu te njihova grafika namijenjena prijenosnim računalima u većini slučajeva zaista donosi kvalitetu i brzinu u kojoj su do sada mogli uživati samo vlasnici stolnih računala.

Osim modela GTX 1080, Nvidia je predstavila još dva modela grafičkih kartica namijenjenih prijenosnim računalima – GTX 1060 i 1070 koje su jeftinije i nemaju tako snažne performanse, no korisnicima će također omogućiti odličnu kvalitetu igranja na prijenosnim računalima te su iz Nvidije već prikazali laptope tanke samo 18 mm koji dolaze s GTX 1060 grafikom. Nadamo se kako će se prvi prijenosnici s novom generacijom Nvidijine mobilne grafike uskoro pojaviti i na našem tržištu.

Izvor: TechSpot

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti