Samsung donosi Steam Link na pametne televizore

Samsung je prvi proizvođač koji pruža korisnicima mogućnost korištenja Steam Linka na svojim pametnim televizorima.

Martina Čizmić | 17.08.2017. / 14:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung i Valve dogovorili su suradnju koja će korisnicima omogućiti korištenje aplikacije Steam Link na svim uređajima Samsung Smart TV iz 2016. i 2017. godine, uključujući i nedavno predstavljenu QLED-liniju TV-prijemnika.

Umjesto povezivanja hardvera Steam Link s TV-prijemnikom, ova tehnologija korisnicima omogućava prijenos omiljenih igara s kućnog računala izravno na Samsung Smart TV, aplikacijom dostupnom za preuzimanje u Samsung Smart Hubu. Dovoljno je povezati kućno računalo s prijemnikom i pokrenuti servis Steam Link kako biste uživali u igranju igara izravno na velikom zaslonu televizora.

Aplikacija Steam Link, čiju su beta-inačicu testirali korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama, od danas je dostupna u 55 zemalja, uključujući i Hrvatsku. Podržava i puni 4K-streaming na ovogodišnjim modelima TV-prijemnika, za uživanje u tisućama PC-igara na velikim ekranima.

Dobili smo nevjerojatne povratne informacije o značajki Steam Link i oduševljeni smo što je možemo pružiti našim korisnicima diljem svijeta, izjavio je Heeman Lee, potpredsjednik odjela Visual Electronics Business pri tvrtki Samsung Electronics i dodao: Raduje nas što prijemnici Samsung Smart TV-a pomažu redefinirati iskustvo igranja na računalu, pružajući igračima mogućnost prikaza izuzetne kvalitete slike, na velikom zaslonu.

Modeli QLED TV-prijemnika tvrtke Samsung za 2017. godinu optimizirani su za igranje igara. Imaju nisku latenciju ulaza i prikaza, kao i kvalitetnu slike koju omogućava tehnologija quantum dot. Također, vrlo izdržljivi QLED TV-prijemnici tvrtke Samsung nemaju poteškoća s efektom zadržavanja slike (burn-in-efekt), čak ni tijekom duljeg razdoblja igranja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti