Samsung Galaxy S3 u prodaji od travnja

Oslanjajući se na podatke prikupljene od online portala ZDNet Koreja, BGR.com prenosi da Samsung planira lansirati dugo očekivani Samsung Galaxy S3 na tržište početkom travnja

Zimo Zimo Ahmet Hamzić | 03.03.2012. / 15:19

Samsung Galaxy S3 u prodaji od travnja

Oslanjajući se na podatke prikupljene od online portala ZDNet Koreja, BGR.com prenosi  da Samsung planira lansirati dugo očekivani Samsung Galaxy S3 na tržište početkom travnja.

To se odnosi na lansiranje Galaxy S3 pametnog telefona na tržište u Velikoj Britaniji. Službeno predstavljanje S3 se očekuje već narednog tjedna.

Informacije potiču iz pouzdanih izvora, tačnije potiču od PR-Agencije Cheil WorldWide, sa kojom Samsung sarađuje u nekoliko segmenata. Pored ostalog, navedena agencija je zadužena i za promidžbenu kampanju za Samsung Galaxy S3 u Velikoj Britaniji.

Na osnovu već poznatih glasina, Samsung Galaxy S3 dolazi sa 4.8 inčnim HD zaslonom, 1.5GHz Quad-Core procesor i 8 MegaPixel kamerom, te 4G LTE podrškom. Korisnici će svoje zadatke obavljati na Android Operativnom Sistemu, kodnog naziva Ice Cream Sandwich.

Aktuelni Samsungov pametni telefon, Galaxy S2 je prodan, u samo prvih 10 mjeseci od lansiranja na tržište, u preko 20 miliona primjeraka, te je znatno prodavaniji u odnosu na svog prethodnika Galaxy S, koji je granicu od 20 miliona prodanih primjeraka prekoračio 15 mjeseci nakon lansiranja na tržište.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti