Samsung Galaxy S5 stiže u travnju s funkcijom skeniranja šarenice oka?

Iz Samsunga su najavili kako će novi model njihovog pametnog telefona donijeti do sada neviđeni novitet kada je u pitanju personalizacija i sigurnost korištenja uređaja.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 09.01.2014. / 10:24

Samsung Galaxy S5 stiže u travnju s funkcijom skeniranja šarenice oka?

Iz Samsunga su najavili kako će novi model njihovog pametnog telefona donijeti do sada neviđeni novitet kada je u pitanju personalizacija i sigurnost korištenja uređaja.

Samsung je i dalje tržišni lider na tržištu pametnih telefona, jer prema procjenama tržišnih analitičara i dalje prodaje jedan od tri prodana smartphonea na globalnoj razini. Ali, činjenica je kako prelazak sa Samsung Galaxy S3 na S4 nije opravdala očekivanja, odnosno prodaja nije bila toliko dobra kako su to u Samsungu predvidjeli. Razloge treba prvenstveno tražiti u novim modelima iPhonea, 5S i 5C, koji su svjetlo dana ugledali u rujnu, pritom je čitač otisaka prsta koji je implementiran na iPhone 5S očigledno pogodio želje konzumenata.

"Istina, reakcija tržišta na Samsung S4, u odnosu na njegovog prethodnika, nije bila onakva kakvu smo možda očekivali, ali sa modelom S5 ne sumnjam da ćemo se vratiti u punom sjaju", rekao je za Bloomberg izvršni potpredsjednik Samsunga za mobilno poslovanje Lee Young Hee. Stoga su u Samsungu najavili kako će, umjesto senzora za čitanje otisaka prsta iPhoneu konkurirati tehnologijiom - skeniranja oka. "Mnogi su ljudi poprilično fanatični kada je u pitanju skeniranje ili bolje rečeno prepoznavanje šarenice oka kao sigurnosna stavka, proučavamo tu mogućnost i nije nemoguće da bude dostupna s našim novim modelom", rekao je Lee. 

Samsung Galaxy S5 će uz ovu funkciju, ako zaživi u produkciji, imati uparen sa svim nosivim uređajima koje kompanija proizvodi, prvenstveno se to odnosi na Samsung Galaxy Gear smartwatch, koji će također doživjeti neke izmjene. Točan datum predstavljanja Galaxy S5 modela još nije poznat, ali očekuje se da će se to dogoditi nakon Mobile World Congressa koji se u veljači održava u Barceloni, dok će se u prodaji naći koji mjesec kasnije. "Uvijek nastojimo naš top model predstaviti u prvoj polovici tekuće godine, obično u ožujku ili travnju, takav je cilj i za Samsung Galaxy S5", najavio je Lee Young Hee.

Izvor: Bloomberg  

Foto: NotebookCheck

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti