Samsung Galaxy S6 ima problema s RAM-om

Svjedoci smo kako izlazak flagship pametnih telefona, svake godine donosi mnoštvo novina. Svaki proizvođač predstavlja nešto što prethodni model nije imao, te ono nešto što će aktualni model razlikovati od konkurencije.

Zimo Zimo Nino Krstačić | 03.05.2015. / 17:18

Samsung Galaxy S6 ima problema s RAM-om

Svjedoci smo kako izlazak flagship pametnih telefona, svake godine donosi mnoštvo novina. Svaki proizvođač predstavlja nešto što prethodni model nije imao te ono nešto što će aktualni model razlikovati od konkurencije.

Tako je i ovoga puta i slučaju Samsunga i njegove nove Galaxy S linije (Galaxy S6 te Galaxy S6 Edge). Prema pisanju PCWORLD.COM, aktualni model izazvao je veliku medijsku prašinu već i prije početka prodaje. Početni rezultati prodaje oborili su sve rekorde u vrlo kratkom vremenu. Ipak, da ne bi bilo sve tako „ružičasto“ pobrinula se radna memorija (RAM). Upravo tih 3GB RAM‐a koje krase Samsung Galaxy S6, uzročnik su usporenog rada uređaja. Naime, njihovo nedovoljno koncipiranje rada s pripadajućim aplikacijama tj, resursima, uzrok su tome da Samsung Galaxy S6 u pojedinim prilikama radi izuzetno usporeno.

Popularni forum svima nam dobro poznate xda‐developers.com stranice prepun je mnogim komentarima (kritikama) nezadovoljnih Samsung Galaxy S6 korisnika. Da nije riječ o bezazlenoj priči pokazuje i Samsungova podružnica u Velikoj Britaniji koja je putem svoje Facebook stranice objavila kako se radi na manjoj nadogradnji koju će uskoro poslati svim korisnicima uređaja Samsung Galaxy S6 . Nadogradnja koju su nazvali OTA nadogradnja navodno bi trebala riješiti problem rada RAM-a na Galaxy S6 flagship modelu. Iz Samsunga su se u jednu ruku ogradili rekavši kako su nedostatci prilikom izrade novih pametnih telefona (posebice flagship modela) neizbježni, te kako pružanje redovite nadogradnje nakon puštanja proizvoda na tržište mora biti aktualno pod svaku cijenu.

Ne podsjeća li ovo na raniji slučaj kada se pisalo o tome zašto Samsung Galaxy S III (ne)treba dobiti Android 5.0 Lollipop? Nije li i tada bilo riječi o nedovoljnom kapacitetu RAM-a, da budemo precizniji o samo 1GB? Bilo kako bilo, Samsung Galaxy S6 dobiti će OTA nadogradnju čime će se riješiti problem sporosti zbog nedovoljne memorije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti