Samsung i LG pripremaju nove telefone za početak godine

Na sajmu CES od Samsunga očekujemo nove telefone iz Galaxy A serije, dok LG priprema novi model iz K serije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.12.2017. / 10:18

CES (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Početkom svake godine u Las Vegasu održava se najveći sajam potrošačke elektronike na svijetu Consumer Electric Show (CES) na kojem "nema čega nema", no ono što na ovom sajmu ipak ne treba očekivati su top modeli pametnih telefona. Većina kompanija svoje najjače smartphone predstavlja na posebnim konferencijama ili na specijaliziranom mobilnom sajmu koji se svake godine održava u Barceloni krajem veljače.

Na CES-u koji počinje 9. siječnja 2018. na svoje bi ipak trebali doći ljubitelji Samsunga i LG-a jer, prema informacijama Cneta, ove kompanije pripremaju nove mobilne uređaje koje će predstaviti na sajmu. Naravno, nije riječ o Galaxy "zvijerima" ili novim LG-jevim G modelima, već o uređajima srednje kategorije koji bi, s obzirom na cijene i opcije, mogli biti zanimljivi milijunima ljudi.

Prema tim informacijama, Samsung priprema modele Galaxy A8 i A8+ koji bi trebali imati neke slične opcije i sličan dizajn kao i posljednji Galaxy S telefoni – iako neće imati tako snažan hardver i odlične kamere, možemo očekivati AMOLED Infinity ekran (dakle, neće imati rubove oko ekrane), AI opcije poput Bixby Homea i Bixby Reminda, Samsung Pay, prepoznavanje otisaka prstiju te mogućnost dijeljenja ekrana za korištenje više aplikacija u isto vrijeme.

Od LG-a možemo očekivati najmanje jedan telefon iz K serije, a iako nije riječ o top modelu, njegove opcije uopće ne zvuče loše, iako ne znamo kakvo će hardversko srce kucati u njegovom kućištu, niti kakve će kamere imati – 5,3 inčni Full HD ekran, 3 GB memorije i 32GB RAM-a i podrška za LG Pay.

Za one koji će preskočiti ove uređaje i žele samo najbolje od najboljeg, spomenut ćemo i posljednje glasine vezane uz Samsungove telefone Galaxy S9 i S9+. Prema tim informacijama, južnokorejska kompanija mogla bi ih predstaviti već za dva mjeseca, odnosno tijekom veljače, a u prodaji na globalnom tržištu mogli se pojaviti već tijekom ožujka. Od ovih uređaja očekujemo sličan dizajn (vjerojatno i iste dimenzije ekrana – 5,8 i 6,2 inča), pokretat će ih Snapdragon 845, vjerojatno će imati 6 GB RAM-a te kamere rezolucije 16MP.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti