Samsung je prošle godine isporučio skoro 10 milijuna savitljivih pametnih telefona

Još je malo vremena ostalo do predstavljanja nove generacije Samsungovih savitljivih pametnih telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.07.2022. / 09:33

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G - 6 (Foto: Zimo)

Nakon godina istraživanja i razvoja Samsung je 2019. predstavio svoj prvi model savitljivog pametnog telefona. Nova tehnologija imala je svoja ograničenja, prvenstveno u kvaliteti ekrana i visokoj cijeni, no sa svakom novom generacijom uređaji su bili sve kvalitetniji, kao što se i njihova cijena približila cijeni klasičnih top-modela smartphonea.

Slika nije dostupna Uskoro stiže novi savitljivi Samsung: Evo što možemo očekivati od modela Galaxy Z Fold 4

Uoči predstavljanja nove generacije Samsungovih savitljivih mobilnih uređaja koja je najavljena za 10. kolovoza, predsjednik i voditelj Mobile Experience odjela u tvrtki Samsung Electronic TM Roh komentirao je stanje na tržištu ovih uređaja te je rekao kako su 2019. sa svojim prvim uređajem promijenili budućnost mobilne industrije.

Također, rekao je i kako je prošle godine diljem svijeta distribuirano gotovo 10 milijuna sklopivih pametnih telefona, što je u odnosu na 2020. rast veći od čak 300 posto. Većina prodanih modela - njih 70 posto, odnosilo se na model Flip, dok je potražnja za Foldom koji je i skuplji, bila manja.

Predviđam da će se ovaj brzi rast nastaviti. Dolazimo do točke u kojoj ovi sklopivi uređaji postaju sveprisutni i zauzimaju sve veće mjesto na ukupnom tržištu pametnih telefona, optimističan je Roh uoči predstavljanja novih modela. Što kompanija priprema vidjet ćemo uskoro - Roh je dao do znanja kako možemo očekivati novu generaciju Flipa i Folda te da su napravili napredak u svakom detalju, kao i da su razvijene nove mogućnosti.

Slika nije dostupna Nakon telefona, Samsung planira i prijenosnik sa savitljivim ekranom

Planovi za ovu godinu još su veći - na stranici 9to5 Google kažu da se u Samsungu nadaju isporuci od oko 15 milijuna savitljivih uređaja, a iako novi telefoni još nisu službeno predstavljeni, svi zainteresirani već ih sada mogu rezervirati i ostvariti popust.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti