Samsung na kraju Galaxy Unpackeda zagolicao maštu najavom novog pametnog uređaja

Dobili smo tek kratak video, bez ikakvih dodatnih informacija o tome kad bi mogao biti službeno predstavljen, što bi sve mogao raditi ili koliko bi mogao koštati.

Martina Čizmić | 17.01.2024. / 20:33

Samsung Galaxy Ring (Foto: Samsung/YouTube/Screenshot)

 Baš kad je Samsung svoj događaj Galaxy Unpackeda privodio kraju i kad su svi pomislili da nema više, uspjeli su nas iznenaditi.

Govoreći o planovima za uvođenje značajki umjetne inteligencije u cjelokupan Samsungov ekosustav, prije svega u Samsung Health, kao bi korisnicima pomgli da bolje razumiju svoje tijelo, njegove potrebe i ostvare određene zdravstvene i fitness ciljeve, Samsung je iznenadio pokazavši ono što bi trebalo biti budućnost njihovih "zdravstvenih" uređaja - Galaxy Ring.

Samsung Galaxy Samsung priprema potpuno novi uređaj, na tržištu bi se trebao pojaviti uskoro

O tome da Samsung radi na pametnom prstenu, koji bi trebao biti fitness uređaj, asistent i još mnogo više, šuška se već mjesecima. Čak se nagađao da bi mogao biti predstavljen uz S24 seriju.

No, dobili smo tek kratak video, bez ikakvih dodatnih informacija o tome kad bi mogao biti službeno predstavljen, što bi sve mogao raditi ili koliko bi mogao koštati.

Samsung Galaxy Ring (Foto: Samsung/YouTube/Screenshot)

Podsjetimo, Samsung nije ni prvi ni jedini koji razvija pametni prsten. Američka tvrtka Oura to radi sasvim dobro već godinama. Trenutno njihov pametni prsten koriste brojni sportaši kako u NFL-u tako i u drugim profesionalnim sportskim ligama, a na tržištu se nalazi treća generacija. Ako u obzir uzmemo da mu cijena iznosi od 329 eura na više, za pretpostavit je da bi i Samsungov Galaxy Ring mogao biti otprilike u istom cjenovnom razredu.

Ali za predstavljanje Samsungovog "AI pametnog prstena", očito ćemo se morati još malo strpiti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti