Samsung novom serijom satova naglasak stavio na digitalno praćenje zdravlja

Samsung je u novoj seriji satova naglasak stavio na digitalno praćenje zdravlja, ali i podršku svima koji vole i žele boraviti na otvorenome.

Martina Čizmić | 10.08.2022. / 16:02

Samsung Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro (Foto: Samsung)

Osim novih preklopnih pametnih telefona, Samsung je ljeto iskoristio za predstavljanje novih modela svojih pametnih satova - Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modele pametnih satova. Kako je istaknuto na predstavljanju, naglasak je stavljen na oblikovanje zdravih navika kod korisnika s intuitivnim uvidima i naprednim značajkama sata.

Bioaktivni senzor za digitalno praćenje zdravlja

Samsung Galaxy Watch5 (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Watch5 opremljen je jedinstvenim Samsung BioActive senzorom koji je prvi put predstavljen na Galaxy Watch4 seriji. Ovaj BioActive Sensor koristi jedinstveni čip koji kombinira tri snažna zdravstvena senzora – optičku brzinu otkucaja srca, električni signal srca i analizu bioelektrične impedancije – za isporuku opsežnih očitanja koja uključuju otkucaje srca, razinu kisika u krvi te čak razina stresa. Tako korisnici mogu steći dublji uvid u zdravlje svog srca praćenjem krvnog tlaka i EKG-a.

3-u-1 BioActive senzor radi u kombinaciji s drugim senzorima kao što je novi temperaturni senzor, kako bi korisnicima pružio dubinsko razumijevanje njihovog zdravlja. Senzor temperature koristi infracrvenu tehnologiju za točnija očitanja, čak i ako se temperatura okruženja u kojem se korisnik nalazi promijeni. 

Opremljen je alatom za mjerenje sastava tijela koji pruža potpuni snimak cjelokupnog zdravlja korisnika. Tako mu može pružiti prilagođeni pristup za postavljanje ciljeva, vođenje kroz personalizirane vježbe i praćenje napretka. Tu su i podaci o oporavku, uključujući otkucaje srca nakon intenzivnog vježbanja i prilagođene preporuke o potrošnji vode na temelju gubitka znojenjem.

Posebna je pozornost posvećena kvalitetnom snu. Tako pomoću Sleep Scores, koji prate faze spavanja, zajedno s otkrivanjem hrkanja i razine kisika u krvi, korisnik može pratiti svoje obrasce spavanja, a pomoću Sleep Coachinga i poboljšati svoj san. Putem SmartThings integracije, Galaxy Watch5 automatski postavlja povezana svjetla, AC jedinice i TV na unaprijed određene postavke koje čine idealno okruženje za spavanje. Korisnici mogu spavati sigurno i zdravo znajući da poboljšana detekcija pada osigurava da će hitni kontakt biti obaviješten ako se spotaknu kod kuće ili padnu s kreveta.

Galaxy Watch5 dolazi s 13 posto većom baterijom i omogućuje osam sati praćenja sna uz samo osam minuta punjenja, što je 30 posto brže od Galaxy Watch4. Ima zaslonom od Sapphire Crystal, koji nudi 60 posto tvrđi vanjski sloj, kako bi se sat preživio i udarce te izbjegao ogrebotine.

Kako su istaknuli iz Samsunga, Galaxy Watch5 ima opciju upravljanja pojedinim aplikacijama putem Google glasovnog asistenta, a uskoro će biti moguće i koristiti Google Maps bez veze sa pametnim telefonom. Osim toga, One UI Watch4.5 nudi potpunije iskustvo tipkanja, lakši način upućivanja poziva i mnoštvo novih značajki pristupačnosti koje Galaxy Watch čine intuitivnijim.

Galaxy Watch5 dolazi u dvije veličine - 44 i 40 milimetara sa 1,4 odnosno 1,2-inčni Super AMOLED Full Color Always On zaslonom. Pokreće ga Exynos W920 dvojezgreni procesor te ima 1,5 GB RAM-a i 16 GB prostora za pohranu. Podržava brzo, WPC bazirano bežično punjenje, s kapacitetom baterije od 410 odnosno 284 mAh.

Galaxy Watch5 Pro, više značajki i veća izdržljivost za entuzijaste na otvorenom

Samsung Galaxy Watch5 Pro (Foto: Samsung)

Galaxy Watch5 Pro namjenjen je onima koji više vremena provode na otvorenom. Upravo je zato opremljen otpornijim materijalima kao što je poboljšani safirni kristal koji je otporniji na habanje i izdržljivo kućište od titana koje štiti zaslon s izbočenim okvirom. Galaxy Watch5 Pro također dolazi s potpuno novim sportskim remenom D-Buckle koji nudi robusnu izdržljivost.

Posebna je pozornost posvećena sigurnosti prilikom boravka na otvorenom. Tako je moguće snitimi i podijeliti s prijateljima rutu planinarenja ili tračanja kroz aplikaciju Samsung Health i opciju Route Workout. Također je moguće preuzeti pješačke i biciklističke rute drugih korisnika. Intuitivne upute za skretanje i orijetnaciju po stazama olakšavaju boravak u prirodi, a kad je korisnik spreman krenuti kući, značajka Track back kvratit će ga na put kojim je došao. Ovo je izuzetno korisna značajka ako se korisnik nalazi na novom području ili u novom gradu. 

Galaxy Watch5 Pro veličine je 45,4 milimetra i ima 1,4-inčni Super AMOLED Full Color Always On zaslon. Za razliku od "običnog" Watch5, Pro verzija ima značajno veću bateriju (590 mAh), što omogućuje i dulje vrijeme korištenja.

Oba sata bit će dostupna u Hrvatskoj. Galaxy Watch5 bit će dostupan po cijeni od 1.999 kuna za Bluetooth verziju i od 2.499 kuna za LTE verziju, dok će Watch5 Pro biti dostupan po cijeni od 2.999 kuna za Bluetooth verziju i 3.499 kuna za LTE verziju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti