Samsung pokazao svoju viziju pametnog i povezanog doma

Umjetna inteligencija i pametne značajke sve se više koriste i u uređajima koje inače ne smatramo "pametnima".

Martina Čizmić | 08.04.2022. / 11:49

Predstavljanje Samsungovih uređaja (Foto: Samsung)

 Iako većina poezuje ime Samsung s mobilnim uređajima, ovaj južnokorejski proizvođač elektroničkih uređaja ima puno širu ponudu. Dio te ponude, koja je nedavno predstavljena na virtualnom predstavljanju, pokazali su i u Zagrebu. 

Tako su novinari iz prve ruke imali priliku vidjeti Samsung uređaje za 2022. godinu za korištenje unutar doma kroz koncept Samsung pametnog doma s kućanskim uređajima – od televizora, pametnog projektora, bežičnih i robot usisavača, hladnjaka pa sve do pećnica, perilica i sušilica sa JetSteam opcijom i AI Control tehnologijom.

Posebno su bili istaknuti novi modeli Neo QLED 8K i The Frame televizora, The Freestyle projektor, Bespoke hladnjak i novi Bespoke Jet usisavač, kao i ostali uređaji poput pećnica, sušilica sa JetSteam opcijom i AI Control tehnologijom, perilica te osvježivača zraka.

Jako me veseli što nakon jedne duže pauze imamo priliku ponovno se vidjeti uživo, družiti, ali i prikazati Samsung inovacije koje vrijedno razvijamo godinama. Inovativna tehnologija, umjetna inteligencija, pametna rješenja, funkcionalan i moderan dizajn – sve to karakterizira Samsung kućanske uređaje. Ovim događajem želja nam je bila prikazati nevjerojatan Samsung ekosustav jer je doživljaj ovih proizvoda ipak najbolji kada ih možemo vidjeti u njihovom punom sjaju i prirodnom okruženju, rekao je Dino Kovačević, voditelj CE poslovanja, Samsung Electronics Adriatic.

Dino Kovačević, Samsung (Foto: Samsung)

Najviše pozornosti privukla je Neo QLED 8K linija za 2022. godinu opremljena  najnovijim Neural Quantum 8K procesorom, Quantum Dot tehnologijom slike te Dolby Atmos tehnologijom zvuka. Predstavljen je i novi The Frame, Samsungov lifestyle televizor teThe Freestyle prijenosi projektor koji je istovremeno projektor, zvučnik i ambijentalno osvjetljenje u jednom.

Samsung je pokazao i Bespoke hladnjake i mikrovalne te Bespoke Jet usisavač. Kako je istaknuto prilikom predstavljanja, riječ je o unaprijeđenom modelu Jet usisavača s pametnim značajkama. Dolazi uz All-in-One Clean Station postolje koje omogućava automatsko punjenje, sadrži višeslojni sustav filtracije od 99,999% za ispuštanje čistog zraka i stvaranje zdravog okruženja te osigurava usisnu snagu od 210W. 

Kako su istaknuli iz Samsunga, svim predstavljenim uređajima moguće je upravljati pomoću pametnog telefona ili tableta, kroz zajedničku aplikaciju, pod uvjetom da su uključeni (barem na stand by) i povezani na internet. 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti