Samsung predstavio lagani projektor kojim možete bilo koju ravnu površinu pretvoriti u ekran

The Freestyle kombinira mogućnosti ne samo projektora, nego i pametnog zvučnika te ambijentalnog osvjetljenja u jedan lako prenosiv uređaj.

Martina Čizmić | 06.01.2022. / 07:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2022 koji se održava u Las Vegasu, predstavio prenosivi projektor The Freestyle. Ovo je prvi takav oblik prenosivog projektora koji kombinira video i zvuk bilo gdje.

Kako je istaknuto na predstavljanju, The Freestyle kombinira mogućnosti ne samo projektora, nego i pametnog zvučnika te ambijentalnog osvjetljenja u jedan lako prenosiv uređaj. Teži svega 830 grama, a njegovo postolje omogućuje rotaciju do 180 stupnjeva, što znači da je video sadržaj moguće prikazivati na bilo kakvoj ravnoj površini. 

The Freestyle je jedinstveni projektor čiji je glavni zadatak biti svestran i fleksibilan kako bi odgovorio na sve potrebe korisnika i njihov način života koji se ubrzano mijenja. Zbog toga što eliminira sva ograničenja u prostoru, The Freestyle predstavlja zabavan i praktičan uređaj koji se može koristiti prema osobnim preferencijama korisnika, izjavio je Simon Sung, izvršni potpredsjednik i voditelj tima prodaje i marketinga Odjela za vizualno poslovanje, Samsung Electronics.

Uređaj je opremljen opcijama automatskog izjednačavanja (auto-keystone) i niveliranja (auto-level) koje mu omogućavaju da automatski prilagodi svoj zaslon za bilo koju površinu, pod bilo kojim kutom za savršeno proporcionalni prikaz. Automatski fokus (auto-focus) pruža kristalno čisti prikaz na svim površinama i pod svim kutovima do 100 inča veličine.

Što se tiče napajanja, The Freestyle je kompatibilan s eksternim baterijama koje podržavaju USB-PD te 50W/20V output ili više, što znači da ga je moguće ponijeti i na kampiranje ili pak koristiti u hodu kao zvučnik. Također, moguće ga je spojiti na lampu putem grla za žarulju te tako izbjeći napajanje klasičnim kablovima.

Kad se koristi kao projektor za prikazivanje sadržaja, The Freestyle je moguće iskoristiti za stvaranje svjetlosnih efekata, ali i kao svojevrsni pametni zvučnik koji analizira glazbu te prema rezultatima stvara vizualne efekte koji se projiciraju.

Ima podršku za Smart TV opcije koje su dostupne na Samsung pametnim televizorima, uključujući streaming usluge, zrcaljenje te mogućnosti emitiranja sadržaja kompatibilnih s Android i iOS pametnim telefonima. Zbog toga je The Freestyle prvi projektor na svijetu certificiran od strane velikih globalnih OTT partnera za vrhunsko iskustvo gledanja sadržaja, a ujedno je i prvi projektor koji donosu glasovno upravljanje na velike udaljenosti s mogućnosti odabira vlastitog glasovnog asistenta.

The Freestyle projektor predstavljen na CES 2022 bit će dostupan za prednarudžbu u Hrvatskoj od 20. siječnja 2022, a iako još nema službenih informacija o cijeni, ona se u SAD-u kreće oko 899 dolara (oko 6000 kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti