Samsung predstavio 'najveći mobilni uređaj koji radi na Androidu'

Galaxy View dolazi s velikim ekranom dijagonale 18,4 inča i prvenstveno je namijenjen ljubiteljima videa

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.10.2015. / 09:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je još početkom prošlog mjeseca na IFA sajmu u Berlinu najavio kako pripremaju tablet s velikom dijagonalom ekrana, a jučer su i službeno predstavili Galaxy View kojeg se, s obzirom na veličinu, teško može nazvati mobilnim uređajem. Naime, Galaxy View dolazi s ekranom koji je veći i od većine ekrana prijenosnih računala i težak je 2,65 kg tako da je teško da će se koristiti kao klasični tableti koje ljudi nose na putovanja, plaže itd. Ciljana skupina ovog uređaja, naravno, nisu takvi korisnici koji traže klasičan tablet, već ljubitelji videa i filmova koji će ga moći nositi po kući i na njegovom velikom ekranu uživati u videozapisima s YouTubea, filmovima i serijama sa streaming servisa, utakmicama i slično, a uz dodatnu tipkovnicu Galaxy View mogao bi poslužiti i kao zamjena za (prijenosno) računalo.

Što se hardverskih opcija tiče, ovaj uređaj radi na 1.6 GHz osmojezgrenom procesoru, ima 2GB RAM-a i 32, odnosno 64GB memorije za pohranu podataka (koja se dodatno može proširiti s microSD memorijskim karticama), a 5,700mAh baterija dostatna je za gledanje do osam sati videa. Dijagonala ekrana iznosi čak 18,4 inča uz Full HD rezoluciju, a u vrhu ekrana nalazi se 2.1 MP kamera za videorazgovore. Galaxy View radit će na Googleovom Androidu, ali ne na najnovijoj verziji Marshallow, već na starijem 5.1 Lollipopu te iz Samsunga kažu kako je ovo 'najveći mobilni uređaj koji radi na Androidu'. Kako bi, s obzirom na velike dimenzije i težinu, olakšali nošenje ovog tableta, Galaxy View dolazi s ručkom na stražnjoj strani te s postoljem koje omogućuje njegovo postavljanje u razne pozicije, ovisno o tome hoće li se koristi za pregledavanje internetskih stranica ili za gledanje videa.

Iz Samsunga još nisu objavili informacije o cijeni ovog uređaja i početku njegove prodaje, a kada se pojavi na tržištu, bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja korisnika za ovim prilično neobičnim uređaje.  

Izvor: Samsung Tommorow

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti