Samsung predstavio novi Galaxy Note 8

Pametni telefon Galaxy Note8 bit će u Hrvatskoj dostupan polovicom rujna, u crnoj i zlatnoj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 7699 kuna.

Martina Čizmić | 24.08.2017. / 08:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je uoči IFA sajma u Berlinu predstavio dugoočekivani Samsung Galaxy Note8, pametni telefon nove generacije. Serija uređaja Note svoju je premijeru doživjela 2011. godine, a posljednji u nizu donosi pregršt poboljšanja i novosti.

Galaxy Note8 tako donosi veći zaslon bez rubova koji će se udobno smjestiti u dlan, olovku S Pen za još osobniju komunikaciju, kao i trenutno najbolju Samsungovu kameru za snimanje fantastičnih fotografija.

Cijenimo veliku strast korisnika uređaja Note. Oni su nam neprestana inspiracija te smo novi uređaj Note dizajnirali upravo za njih, izjavio je DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija tvrtke Samsung, te dodao: Od beskrajnog zaslona do poboljšane olovke S Pen, kao i još snažnije dvostruke kamere, Galaxy Note8 omogućava korisnicima da rade stvari za koje su smatrali da su nemoguće.

Pametni telefon Galaxy Note8 ima najveći zaslon od svih Note uređaja dosad. Beskrajni zaslon dijagonale 6,3-inčni ima Quad HD+ rezoluciju i Super AMOLED tehnologiju.

Nove značajke za veću produktivnost

Korisnici uređaja Note već su upoznati sa značajkom Multi Window koja omogućava dijeljenje ekrana i istovremeno korištenje dviju aplikacija. S novom aplikacijom Pair korisnici pametnog telefona Galaxy Note8 mogu odabrati nekoliko aplikacija po želji na izborniku Edge te ih vrlo jednostavno pokrenuti u isto vrijeme. Na primjer, mogu gledati video dok se u isto vrijeme dopisuju s prijateljem ili pristupiti konferencijskom pozivu dok u isto vrijeme gledaju njegov raspored.

Olovka S Pen odlikuje se unaprijeđenim vrhom, poboljšanom osjetljivošću na pritisak i značajkama koje omogućuju korisnicima da se izraze na način na koji im to dosad niti jedan drugi stylus ili pametni telefon nije omogućio.

Live Message omogućava korisniku da podijeli animirani tekst ili crtež na svim platformama koje podržavaju animirane GIF-ove. Značajka Always On Display omogućava korisnicima Galaxyja da budu u toku sa svim notifikacijama bez otključavanja telefona. Screen off memo omogućava korisniku da zapiše do stotinu bilježaka čim uzmete olovku S Pen, stavite bilješke na Always On Display te uređujete direktno na Always on Display.

Za međunarodne putnike ili kada korisnik naiđe na internetsku stranicu na stranom jeziku, prelaskom preko odabranog teksta unaprijeđena značajka S Pen Translate omogućuje brzi prijevod ne samo pojedinih riječi već i cijelih rečenica sa 71 jezika, kao i automatsko pretvaranje strane valute i mjernih jedinica.

Dvostruka stražnja kamera

Za većinu korisnika kamera je jedna od izuzetno važnih značajki prilikom kupnje novog uređaja. Pametni telefon Galaxy Note8 opremljen je dvjema stražnjim kamerama od 12MP s optičkim stabilizatorom slike (OIS), obje sa širokokutnim i telefoto lećama. Neovisno o tome istražujete li novi grad ili trčite po omiljenoj stazi, OIS omogućuje snimanje oštrih fotografija.

Značajka Live Fokus na pametnom telefonu Galaxy Note8 omogućava kontrolu dubine fotografije tako što korisnik može prilagođavati efekt bokeh prilikom pregledavanja fotografija i nakon snimanja fotografije.

Odabirom značajke Dual Capture obje stražnje kamere snimaju dvije fotografije u isto vrijeme te omogućuju spremanje obiju fotografija, jedne snimke izbliza zahvaljujući telefoto leći i jedne širokokutne snimke koja prikazuje cijelu pozadinu.

Širokokutna leća ima senzor Dual Pixel s brzim autofokusom za snimanje oštrih i kristalno čistih snimaka čak i u uvijetima slabijeg osvjetljenja. Također, pametni telefon Galaxy Note8 opremljen je s prednjom kamerom Smart Auto Focus od 8MP za vrhunske selfije i kristalno čiste videorazgovore.

Tradicionalni Samsungov dizajn

Dizajn pametnog telefonna Galaxy Note8 temelji se na tradiciji uređaja Galaxy. Uređaji Note otporni su na vodu i prašinu, a pisati možete čak i kada je zaslon mokar.

Note8 podržava napredne načine bežičnog punjenja, tako da je bateriju moguće brzo i jednostavno napuniti bez žica. A uz cijeli niz sigurnosnih značajki poput skeniranja otiska prsta i šarenice te Samsung Knox i  Secure Folderu korisnikovi privatni i poslovni dokumenti uvijek su na sigurnom.

Za brzi rad zaslužno je 6 GB RAM-a, 10nm procesor kao i memorija koja se može proširiti do 256 GB.

Od telefona do računala

Samsung DeX omogućava iskustvo rada na stolnom računalu koje pokreće pametni telefon. Pametni telefon Galaxy Note8 uključuje i Bixby, inteligentan način korištenja telefona koji uči.

Baterija pametnog telefona Galaxy Note8 uspješno je prošla Samsungovu sigurnosnu provjeru u osam točaka, što predstavlja najopsežniju sigurnosnu provjeru u industriji.

Blisko surađujemo sa Samsungom kako bismo osigurali značajan napredak u kvaliteti pametnih telefona i sigurnosnoj procjeni. Kao rezultat, pametni telefon Galaxy Note8 uspješno je završio opsežnu seriju testiranja kompatibilnosti uređaja i baterije. Veselimo se nastavku strateškog partnerstva sa Samsungom kako bismo svim korisnicima osigurali sigurnost uređaja, izjavio je Sajeev Jesudas, predsjednik tvrtke UL International.

Pametni telefon Galaxy Note8 bit će u Hrvatskoj dostupan polovicom rujna, u crnoj i zlatnoj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 7699 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti