Samsung predstavio pametne nosive uređaje – sat, fitness-narukvicu i slušalice

Novi nosivi uređaji južnokorejske kompanije izgledaju odlično – fitness-narukvica već se može prednaručiti, dok će pametni sat na tržište stići krajem godine

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2017. / 07:53

Sva pažnja ljubitelja tehnologije ovog tjedna usmjerena je prema Berlinu u kojem se održava veliki tehnološki sajam IFA. Dio kompanija svoje novitete najavio je uoči početka samog sajma, uključujući i Samsung koji je predstavio novi model pametnog sata i fitness-narukvicu s kojima će krenuti u osvajanje "nosivog" tržišta – Gear Sport i Gear Fit 2 Pro.

Dok je Gear Fit 2 Pro namijenjen prvenstveno ljubiteljima fitnessa i aktivnog stila života, Gear Sport klasičan je pametni sat s kojim, među inim, korisnici mogu pratiti svoje fizičke aktivnosti i zdravlje. Na prvi pogled ovaj uređaj izgleda kao manja verzija prošlogodišnjeg pametnog sata Gear S3 Frontier te dolazi sa Super AMOLED ekranom dijagonale 1,2 inča rezolucije 360x360 inča i rotirajućim okvirom za upravljanje operativnim sustavom Tizen, dok se s desne strane nalaze još dvije tipke.

Pokreće ga dvojezgreni procesor, ima 4 GB memorije, 768 MB RAM-a i, naravno, GPS – uz kontinuirani GPS baterija traje maksimalno 14 sati, no ako niste toliko aktivni s GPS-om, Gear Sport može se puniti svaka četiri dana. Ovaj je uređaj vodootporan te će se moći koristiti za praćenje plivanja, ima podršku za Samsung Pay putem NFC-a, poboljšani senzor za mjerenje otkucaja srca, a korisnicima će biti dostupne i brojne aplikacije. Na tržištu ga očekujemo krajem godine, a iako njegova cijena još nije poznata, procjene novinara kreću se oko 250 dolara.

U Samsungu slavimo sportaše, neovisno o tome idu li na lagano trčanje ili trening za nadolazeći triatlon. Imamo dugu povijest prihvaćanja izbora i inovacija, i naši nosivi uređaji dizajnirani su kako bi pomogli korisnicima različitog stupnja fizičke spremnosti da ostvare ciljeve. Želimo odagnati stigmu da fizička spremnost znači samo jednu stvar i da je praćenje fizičke spremnosti složeno i samo za da najintenzivnije vježbe, izjavio je DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija tvrtke Samsung te dodao: Novi Samsung Gear nosivi uređaji omogućavaju korisniku više od same fizičke spremnosti te da uživaju u aktivnom, balansiranom i ispunjenom životu na pametan i jednostavan način.

Gear Fit 2 Pro atraktivna je fitness-narukvica o kojoj je sve već manje-više bilo poznato jer je Samsung informacije o ovom uređaju (slučajno) objavio na svojoj internetskoj stranici prije dva tjedna. Super AMOLED ekran je ove narukvice zakrivljen, dijagonale 1,5 inča (rezolucije 216x432 piksela), a na njemu će se moći pratiti informacije poput prijeđenih koraka, potrošenih kalorija i brojne fizičke aktivnosti koje također uključuju i plivanje. Ostale opcije uključuju ugrađeni GPS, 4 GB memorije, 500 MB RAM-a, Bluetooth i bateriju kapaciteta 200 mAh koja bi trebala izdržati 3-4 dana tipičnog korištenja, odnosno u slučaju aktivnog korištenja GPS-a, ovaj će se uređaj moći koristiti oko devet sati prije ponovnog punjenja baterije. Gear Fit 2 Pro od danas se može prednaručiti u SAD-u po cijeni od 199 dolara.

U kombinaciji s Gear Sportom i Gear Fit2 Pro mogu se koristiti i Samsungove bežične slušalice IconX. Korisnici mogu koristiti bežične slušalice za slušanje glazbe, javljanje na poziv, ali i komunikaciju sa Samsungovim pametnim asistentom Bixbyem. Dodirom i držanjem slušalica aktivira se upravljanje glasom, čak i ako vam uređaj nije nadohvat ruke.

Slušalice Icon X dolaze u tri boje (crna, siva i roza) te su ergonomski oblikovane i lagane za upotrebu. Bežične slušalice imaju i dodatnu mogućnost automatskog praćenja korisnikovih fizičkih aktivnosti te samostalni Running Coach koji se može aktivirati jednostavnim dodirom slušalica kako bi se omogućilo ažuriranje statusa zvuka u uhu. Iz Samsunga ističu kako Gear Icon X-ov glasovni vodič podržava devet jezika, uključujući američki engleski, kineski mandarinski, španjolski, njemački, francuski, korejski, talijanski, ruski i japanski jezik – u stvarnom vremenu i bez telefona.

Iako su male, slušalice Icon X opremljene su brzim punjenjem i poboljšanim vijekom trajanja baterije, što im omogućava do pet sati streaminga i sedam sati samostalne muzike u do 4 GB interne pohrane.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti