Samsung predstavio prvi mobilni telefon s rotirajućom kamerom

Rotirajuća trostruka kamera pruža isti visokokvalitetni objektiv s prednje i stražnje strane te omogućava neprekidno fotografiranje i snimanje.

Martina Čizmić | 04.07.2019. / 19:03

Samsung Galaxy A80 (Foto: Samsung)

Samsung je predstavio je svoj najnoviji pametni telefon iz A serije – Samsung Galaxy A80, čiji su glavni aduti prva rotirajuća trostruka kamera i novi beskonačni ekran Infinity.

Galaxy A80 stvoren je za eru 'uživo'  svijet u kojem digitalni stanovnici kreiraju, dijele i povezuju sadržaj u trenutku. Najnovije inovacije u kameri, dizajnu i performansama na Galaxy A80 donose novo mobilno iskustvo koje odgovara potrebama današnjih generacija: uvijek online i uvijek spremni, rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije tvrtke Samsung Electronics.

Rotirajuća trostruka kamera pruža isti visokokvalitetni objektiv s prednje i stražnje strane te omogućava neprekidno fotografiranje i snimanje. Glavna kamera ima 48 megapiksela, a s objektivom Ultra Wide kut gledanja širi se na 123 stupnja. Uz to treba istaknuti i 3D dubinsku kameru koja korisnicima omogućuje snimanje omiljenih trenutaka uživo, uz značajke poput načina rada Live Focus Video koji snima videozapise nalik filmskim scenama. Osim toga, način rada Super Steady Video smanjuje vibracije kod stvaranja videozapisa.

Galaxy A80 sadrži novi Samsung Infinity 6,7-inčni FHD+ Super AMOLED zaslon, koji se proteže od ruba do ruba i s omjerom prikaza 20:9. Korisnici mogu unaprijediti svoj audiovizualni doživljaj uz Dolby Atmos i korištenje slušalica ili Bluetooth zvučnika.

Uređaj je opremljen Samsung Knoxom, Samsungovom obrambenom sigurnosnom platformom dizajniranom za kompletnu zaštitu uređaja.  Uz značajku Samsung Pass korisnici sada mogu sigurno i jednostavno pristupiti omiljenim aplikacijama i internetskim stranicama pomoću senzora otiska prsta koji se nalazi na zaslonu.

Uz inteligentni unaprjeđivač performansi korisnici će primijetiti ​​da će njihov Galaxy A80 raditi više, brže i duže kad god im zatreba. Njegov softver za optimizaciju performansi s umjetnom inteligencijom maksimizira CPU, RAM i kapacitet baterije uređaja te tako prilagođava učinkovitost Galaxy A80 svakodnevnim potrebama korisnika.

Preporučena maloprodajna cijena Galaxyja A80 je 4799 kuna, a od sljedećeg tjedna bit će dostupan na prodajnim mjestima u crnoj, zlatnoj i srebrnoj boji. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti